Parham-Bordsskick-S
​Parham släpper singeln ”Bordsskick” och releasedatum för kommande EP


“…rasismen är så ständigt påtaglig och måste pratas om.”

 

 

I april släppte Parham singeln “Fingertoppar” och i samband med release åkte han ut på en kort vårturné med spelningar i bland annat Stockholm och Göteborg. Parham forsätter nu med att släppa singeln “Bordsskick” och meddelar samtidigt att en ny EP släpps den 20:e september. Låten föddes ur uppmärksammade incidenter på Stockholms tunnelbanestationer.

 

“‘Bordsskick’ skrev jag efter incidenterna i tunnelbanan när dom haffade folk i orten efter en poesikväll och när dom släpade ut den gravida kvinnan. Den berör inte händelserna direkt, men de väckte många känslor hos mig. Det känns som att rasismen är så ständigt påtaglig och måste pratas om. Jag kan inte låtsas som att det är all good för att jag är på en bra plats samtidigt som andra människor som ser ut som mig behandlas på ett avhumaniserat sätt. Låten är ett av spåren från min kommande EP som släpps i höst.”

 

“Bordsskick” släpps via This is Scandinavia / Sony Music och är producerad av Strøm. Se även musikvideon i regi av Mahan Noubarzadeh nedan.

 

 

Det var ett tag sedan någon tog sig tiden att prata om det politiska klimatet i Sverige. Utan att bli ointressant lyckas Parham kommentera saken med sin sedvanliga melodikänsla och göra en riktigt bra låt på köpet, något som kändes redan när han premiärspelade den på Sony Live häromveckan. Här påminns vi om Parham på “Pojk”-tiden, vilket är ett välkommet inslag. Det nya samarbetet med Strøm lovar också väldigt gott, även om produktionen påminner mycket om senaste släppet “Fingertoppar”.

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 

 

 

Foto: Sandra Thorsson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL