New Black och Göran Kling samarbetar för “PEACE”-kollektion


 

 

Smyckesdesignern Göran Kling är känd för sina handgjorda smycken som kännetecknas av ett gediget hantverk, hög kvalitet och en lekfull design. Tillsammans med svenska klädmärket New Black lanseras nu kollektionen “PEACE”.

 

“Jag har alltid gillat New Blacks designidé. Den är grundad i street-kultur och community med en tydlig omtanke för kunden samt för hur varumärket påverkar sin omgivning. Det känns både modernt och sympatiskt. Jag blev därför väldigt glad när New Black frågade om jag var intresserad av att samarbeta.”

 

 

Elias Gillberg, medgrundare av New Black, säger vidare i ett pressmeddelande:

 

“Vi bestämde tidigt att vi ville jobba utifrån en symbol med ett budskap. Peace-tecknet är ständigt aktuellt, men kanske extra relevant hösten 2017. Det är också en symbol som rimmar väl med Göran Klings formspråk – och med New Blacks estetik. Vi hämtar ofta inspiration från 90-talets hiphopkultur, där peace-tecknet ju är en ikonisk symbol.”

 

 

Kollektionen släpps 16:e november på C-store och Caliroots.com, och kommer även finnas tillgänglig att köpa på New Black Store, Newblack.se och APLACE från och med den 20/11.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL