Timbuktu tar föreställningen ”A Drop of Midnight” på Sverige-turné


Intar även Harlem Stage i New York.

 

 

Den 1:a mars släpptes ”A Drop of Midnight” – den engelska versionen av Jason Diakités debutbok “En droppe midnatt”. Nu blir den nyligen släppta engelska översättningen av boken också föreställning som premiärspelas på Harlem Stage i New York under våren innan den återvänder till Sveriges scener hösten 2020, i ny tappning på engelska med nyskriven musik.

 

”Att få framföra föreställningen i Harlem är sjukt stort för mig. Det är en cirkelslutning som jag endast i mina vildaste drömmar trodde var möjlig. Min pappa föddes i Harlem och min farfar, farmor, gammelfarmor, fastrar och farbröder levde sina liv här. Harlem har varit både min familjs Shangri-La och deras Nifelheim. Hit flydde min farfar och härifrån flydde min far. Migration är så närvarande i min familjs historia att det lika gärna kunde vara programmerat i våra gener. Så att få föra hem denna berättelsen är en kärlekshandling som jag känner mig oerhört tacksam över att få genomföra. Hem är ju även Sverige och jag ser fram emot att få framföra den här nya tolkningen med premiär i Stockholm i november, med dessa nya lager av perspektiv som spinner vidare på föreställningens eviga tema”, säger Timbuktu i ett pressmeddelande.

 

Den 30:e november kommer den engelska föreställningen ”A Drop of Midnight” till Sverige på Cirkus i Stockholm. Det blir startskottet för Sverigeturnén som vid sju tillfällen gör nedslag i Stockholm, Lund, Malmö, Uppsala och Göteborg fram till och med den 8:e december.

 

Se datum, städer och biljettinfo nedan!

 

 

Sverigeturné hösten 2020:
​30 nov – Stockholm, Cirkus 19:30
​1 dec – Stockholm, Cirkus 19:30
​4 dec – Lund, Sparbanken Skåne Arena 19:30
​5 dec – Malmö, Slagthuset 19:30
​6 dec – Malmö, Slagthuset 19:30
​7 dec – Göteborg, Lorensbergsteatern 19:30
​8 dec– Uppsala, Uppsala Stadsteater 19:30

 

 

Biljetter till ”A Drop of Midnight” går att köpa via endroppemidnatt.se samt lokala biljettombud.

 

 

Foto: Ulf Berglund / Amazon

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL