5db9f547b5d90b77781ed872
spinneriet-malmo-SL
Sök kurser i hiphopmusi​k och urbankonst på Spinneriet i Malmö


 

 

Sedan 2006 har Glokala folkhögskolan bjudit in till Spinneriet – en unik kurs i urbankonst och hiphopkultur. I år lanseras ett nytt kursupplägg med två inriktningar, där deltagarna kan välja att fördjupa sig i antingen konst eller musik.

 

– Genom det kontaktnät vi har kan vi boka relevant folk för att komma hit som gästlärare. Spinneriet är en mötesplats, en gemenskap, säger Mårten ”Promoe” Edh som är musikansvarig tillsammans med Nathalie ”Cleo” Missaoui.

 

 

Bakom en graffitimålad garageport på Rolfsgatan 7b i Malmö ligger Spinneriets lokaler. Inför varje kursstart i augusti målas väggarna vita, för att nästa grupp av konstnärer och artister själva ska kunna sätta sina avtryck på väggarna. På samma sätt som de påverkar hur rummet ser ut, skapar de också sin egen utbildning.

 

– Spinneriet är en unik kurs i Skandinavien. Här får man chansen att utveckla sina egna projekt och idéer tillsammans med professionella under ett helt år, säger Mikael Rickman som är en av de ansvariga för inriktningen urbankonst.

 

 

Genom att dela upp kursen i två inriktningar, skapas nu förutsättningar för ett ännu starkare upplägg inför kursstarten i augusti 2014. Alla deltagare bildar en grupp tillsammans men får välja att fokusera på antingen hiphopmusik eller urbankonst.

 

– Vi kommer att ha intervju den 27-28 maj i Malmö, i samband med streetartfestivalen Artscape. De som vi tycker ska söka kursen är människor som är beredda på utmaningar, vill lära sig i grupp och som vill uttrycka sig kraftfullt genom sin musik eller konst, avslutar Mikael Rickman.

 

 

Sista ansökningsdagen till Spinneriet är den 4 maj 2014.

Mer information om kursen finns på: www.glokala.se/spinneriet

Event på Facebook: https://www.facebook.com/events/1400969903502383/

 

 

Förra året besökte Kingsize-skribenten Mia Andersson skolan och talade med Promoe, se videointervjun från KingsizeTV.se nedan:

 

 

 



Publicerat:
Redaktionen



NULL