Redline Recordings håller gratis workshopserie online


 

 

Under senaste åren har Redline Recordings, med Masse och Salla Salazar i spetsen, åkt Sverige runt för att göra musik-workshops med “Hiphop Bussen”. I samband med det rådande coronaviruset ska nu bröderna Salazar, i samarbete med ABF Botkyrka-Salem och Musiksupporten, starta en digital workshopserie i musikproduktion. Från Redlines studios ska bröderna Salazar hjälpa hiphopintresserade över hela landet att våga ta första klivet in i musikskapandet. Salla säger i ett pressutskick:

 

– När vi började med musiken hade vi förebilder som både inspirerade och hjälpte oss att få utlopp för vår kreativitet. Därför vill vi ge tillbaka genom att stötta människor att våga producera sitt första beat eller skriva sin första rad.

 

 

Det blir en hela tio veckor lång onlinekurs som produceras av Redline Recordings och är gratis och öppna för alla. Varje workshop kommer gästas av en artist och först ut blir artisten Linda Pira. Mohammed Ryback, verksamhetsutvecklare på ABF Botkyrka-Salem, säger vidare i utskicket:

 

– Jag är stolt över att vi på ABF Botkyrka-Salem främjar folkbildningen inom hiphopkulturen och möjliggör nya plattformar för musikintresserade att träffas på, vi ställer inte in utan vi ställer om!

 

– Det här är ett exempel på Musiksupportens verksamhet, att genom samarbete med professionella aktörer och folkbildningen skapa tillfällen där alla oavsett ekonomiska förutsättningar ska kunna ta del av musikworkshops med hög kvalitet, säger Dani Ruz projektledare för Musiksupporten.

 

 

Workshopserien kommer att sändas via Redline Recordings på YouTube, varje torsdag kl 18.00-19.30 med start den 16:e april fram till 18:e juni 2020.

 

 

 

redline-recordings-sPublicerat:
RedaktionenNULL