Klart för musikalisk manifestation på Avicii Arena – för ungas psykiska hälsa


Jelassi, Cherrie och Mona Masrour bland artisterna på scen.

 

 

I maj månad bytte arenan Ericsson Globe namn till Avicii Arena, till minne av Tim “Avicii” Bergling. Förutom den vanliga verksamheten med konserter, sportevenemang och annat var även ambitionen att arenan framgent ska fungera som mötesplats för arbetet med ungdomars psykiska hälsa. Visionen är att bidra till att minska den psykiska ohälsan bland unga och få fler att engagera sig i frågan.

 

 

I dag lanseras därför den musikaliska manifestationen “Avicii Arena Together For A Better Day”, den första konserten i ett årerkommande arrangemang för att uppmärksamma ungas psykiska hälsa. Namnet kommer från Tim Bergling Foundations arbete med For A Better Day-insamlingen där unga har fått svara på vad de önskar för att få en bättre framtid. Konserten arrangeras på Avicii Arena den 1 december 2021 och inrymmer allt från klassisk musik till EDM, från rock och pop till r’n’b och hiphop.

 

På scen står Håkan Hellström, Kungliga Filharmonikerna, Galantis, Miriam Bryant, Gina Dirawi, Amason, Annika Norlin, A36, Cherrie, Jireel, Jelassi, Mona Masrour och Ricky Rich. 14-åriga sångerskan Ella Tiritiello, som gjorde världssuccé med sin tolkning av Avicii-låten “For A Better Day” vid invigningen av Avicii Arena, uppträder även under konserten. Kvällen kommer även innehålla hyllningar till Aviciis musikaliska arv och hemliga gäster. I ett pressutskick framgår att det under kvällen kommer bjudas på helt exklusiva och oväntade möten mellan etablerade artister och unga talanger. Precis som vid hyllningskonserten till Avicii 2019 är Stefan Olsson kapellmästare. I samband med att “Avicii Arena Together For A Better Day” lanseras säger Klas Bergling:

 

– Jag hoppas att vi lyckas skapa en känsla av att vi verkligen gör det här tillsammans, för det är bara tillsammans vi kan göra skillnad. De unga är vår framtid och vi måste vara rädda om dem. Det är oacceptabelt att de mår allt sämre och att självmordstalen ökar i den gruppen – och det är vår skyldighet att göra vad vi kan för att bryta den utvecklingen.

 

 

“Avicii Arena Together For A Better Day”
1 december 2021
Avicii Arena, Stockholm
Biljetterna släpps 13 oktober kl 10.00 via www.aviciiarena.se

 

 

 

 

Foto: Johan Lindeberg / Live Nation Sweden / Tim Bergling Foundation / Paul Edwards

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL