5ebe5f2072aaf323604db793
anthony-b-LS
Anthony B, Labyrint och Chronixx till Scandinavi​a Reggae Festival


 

 

Scandinavia Reggae Festival bokar ett knippe internationellt erkända samt några svenska och mycket framgångsrika band/artister.

 

 

Anthony B & House Of Riddim Band (JA)
Vi hälsar med stolthet reggaelegendaren Anthony B välkommen till Scandinavia Reggae Festival. Sen han debuterade 1996 med Real Revolutionary har han släppt ett antal hits, bland annat “Fire Pon Rome”, “Raid Di Barn” och “World A Regge Music”. Han har en revolutionär själ inspirerad av Peter Tosh och han är känd för sina energiska liveframträdanden.

 

Chronixx & ZInc Fence Redemption (JA)
Med ett stort leende och en gripande personlighet är Chronixx på väg att bli en viktig del av reggaescenen. Efter bara några år som artist har han gått från att vara en lovande nykomling till en stigande stjärna med en av scenens bästa roster. Hans senaste album “Dread an terrible” är just nu etta på jamaikanska och internationella reggaelistor.

 

 

Donkey Sound Band ft. Pharfar, Kaka, Wafande, Fresh-I & Dean Thompson (DK)
Donkey Sound är Danmarks mest framgångsrika reggae- och dancehallproducentteam. Det är ett musikaliskt partnerskap mellan Pharfar och Fresh-I. Tillsammans har de gjort ett starkt avtryck på den danska musikscenen. Till SRF tar de med sig gräddan av dansk reggae I form av Wafande, Kaka, Pharfar himself och Dean Thompson!

 

 

General Knas & Hot This Year Band (SWE)
General Knas har varit en självklarhet I den svenska reggaescenen genom att vara med i Svenska Akademien. Han släppte sitt första soloalbum 2006 vilket etablerade honom som soloartist och han har släppt låtar som “En God Vän”, kontroversioella “12/12” och “Good For The World” som han gör tillsammans med ingen mindre än Sizzla Kalonji. Just nu är generalen i studion för att färdigställa sitt fjärde soloalbum som släpps i sommar.
is bringing Sweden’s hardest backing band ”Hot This Year”.

 

 

Højer Øye & Ragga Pack Band (DK)
Nästa stora danska akt på dancehall-scenen är definivt Højer Øje. Artisten kallade sig tidigare Benny Jamz och hans röst har exploderat med politisk frustration och lysnade lyrik. Han släppte precis egenproducerade ep’n Brænd System.

 

 

Labyrint & King Fari Band (SWE)
Modern svensk reggae när den är som bäst. De är mer redo än någonsin att spela på SRF I år och släpper den 14 maj sitt nya album.
Labyrint är definitivt ett av Sveriges bästa liveband.

 

 

Scandinavia Reggae Festival äger rum för andra året på Refshaleøen i Köpenhamn den 29-30 augusti. Festivalen arrangeras av personer från Danmark, Sverige och Norge.

 

 

 

http://www.scandinaviareggaefestival.com/

 Publicerat:
RedaktionenNULL