6082b45925dc87017f719632
Zlatan får ny staty i Malmö – återvänder för invigning


“Det var här allt startade och det är här jag har mitt hjärta.”

 

 

I fjol donerade Svenska Fotbollförbundet en skulptur av fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimović till Malmö stad. Nu har man beslutat att skulpturen placeras vid Stadiontorget. Invigningen sker den 8:e oktober och Zlatan Ibrahimović kommer att närvara.

 

Malmö stad har tillsammans med Svenska Fotbollförbundet, skulptören Peter Linde och MFF tittat på ett antal placeringar av skulpturen och kommit överens om att en placering av skulpturen på torget ger en tydlig koppling till arenan och fotbollen.

 

– Zlatan Ibrahimović har satt Malmö på kartan för många människor över hela världen. Med placeringen av Peter Lindes skulptur av Zlatan på Stadiontorget vill Malmö stad hylla de idrottsliga prestationer han gjort här och på många håll i världen, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

 

– Att Zlatans staty framöver kommer stå vid Malmö FF:s Stadion känns både fint och självklart. Det var här Zlatan gjorde sina första dribblingar och sina första mål innan han begav sig ut i Europa och blev en av världens bästa fotbollsspelare, säger Niclas Carlnén, VD Malmö FF.

 

Zlatan själv är också glad över att få komma hem och inviga statyn.

 

– Jag är väldigt glad över att min staty kommer att stå i Malmö. Det var min önskan från allra första början. Det var här allt startade och det är här jag har mitt hjärta. Jag ser fram emot att få komma till Malmö och vara med vid invigningen, säger Zlatan Ibrahimović.

 

Skulpturen är skapad av Peter Linde, som i nära samarbete med Svenska Fotbollförbundet och tillsammans med Zlatan, genomfört den process som har utmynnat i ett färdigt verk. En 2,7 meter hög bronsskulptur som ska kompletteras med en redovisning av Zlatans meriter som fotbollsspelare.

 

 

zlatan-staty-planering-s

 

 

Bild: (liten) mff.se

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL