62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Vic Vem släpper nytt album – gästas av AKI, Fille Danza och Saliboy


 

 

Göteborg-rapparen Vic Vem släppte sitt senaste projekt “Vem?” hösten 2018. Därefter kom Vic att påbörja arbetet med en föreställning, istället för att spela in mer musik. Han isolerade sig och skrev intensivt på vad han benämner som sitt “livsverk”.  Det var en föreställning han länge burit i sitt hjärta som han då tog sig mod att färdigställa. I föreställningen ”Visioner av en plats” berättade Vic om sin livshistoria genom musik, poesi och skådespel. Under Bokmässan 2019 hade ”Visioner av en plats” smygpremiär i fullsatta Betlehemskyrkan i Göteborg och kvällen slutade med en halvtimmes stående ovationer.

 

”Jag har alltid varit en överkänslig människa vilket många gånger gjort livet fett smärtsamt. Att skriva denna föreställning och skiva hjälpte mig inse att mina känslor är en gåva”.

 

 

Nu är Vic Vem tillbaka med albumet “Hem” där bland annat AKI, Fille Danza och Saliboy gästar.  På torsdagskvällen höll Vic Vem även en slags releasefest med en live-session på Instagram (se nedan). I ett pressutskick skriver Vic inför det nya albumet:

 

“Jag gick hemifrån ganska tidigt. Gjorde nog det för att jag redan då kände att jag behövde hitta hem. Till mitt riktiga hem.

 

I denna galna värld är det dock lätt att gå vilse vilket jag gjorde också många gånger. Hamnat på skeva vägar fysiskt, psykiskt och andligt i så många år. Något som är speciellt lätt att göra i den tid vi lever i då alla bråkar om din uppmärksamhet 24/7. Like här, kommentar där, debatt där och vi hör inte ens oss själva andas.

 

Vi är inte i kontakt med oss själva och på så sätt går vi också miste om vår sanning. Sanningen kan inte värderas eller moraliseras över, den bara är. Och för att leva i vår sanning måste vi vara i kontakt med oss själva.

 

Vad jag försöker säga är att mitt riktiga hem finns inuti mig.”

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL