61e03a9241f02418c35e38e2
Vic Vem har släppt EP:n “Vem?”


Gästas av Aleks, Dani M, Parham m.fl.

 

 

Vic Vem släppte sitt senaste projekt “Medicinen” 2015. Efter singlarna “För ett tag sen” samt “It Was All A Dream” släpper göteborgaren nu EP:n “Vem?”, hans första projekt på tre år. EP:n är producerad av Viktor Ax och Prodotto di Superti och gästas av Aleks, Simon Superti, Chris K, Dani M, Parham och Rawa.

 

I Kingsize Magazine #3 återfinns en längre intervju med Vic Vem om just EP:n, åren innan comebacken och att hitta sin väg genom att hjälpa andra. Intervjun går även att läsa HÄR och en recension av EP:n återfinns HÄR!

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

Jag är en revolution. Inatt klockan 00.00 släpps min EP ”Vem” på Spotify, det är första gången på över tre år jag släpper musik seriöst. Då trodde jag aldrig det skulle hända igen, var fett trött på all falskhet, tävlande och hycklande som omger musiken. Allt som viktigt innan tappade värde när jag förlorade min dotter Jannah. Jag var i grov sorg och samtidigt kom gamla problem från gatan upp och i flera situationer var jag nära på att hamna där jag en gång varit. Jag sökte efter en mening och fann den inte i musik. Träffade min broder Sam som nu är min manager och vi bestämde oss för att starta en poesiskola för unga i Tynnered. Vi investerade egna rap-pengar till en början och tänkte smått men ganska snart var större organisationer inblandade. En skola blev fem. Vi har under drygt två år sysselsatt hundratals ungdomar och flera av dem har gått vidare till att själva hålla workshops och undervisa i våra skolor. Bröder. Systrar. Jag är fett stolt över er och mig själv för detta. När jag träffade ungdomarna tjatade jag alltid om att de måste skriva om sina innersta känslor. För att spöken dör i ljuset. Jag tjatade så mycket att jag till slut kom på att det var precis därför jag själv började göra musik. För att släppa ut all skit jag bar på. För att bli fri. Något jag hade slutat med när musiken blev mitt jobb. Jag behövde bli fri igen, få ut allt som hänt mig. Därför hookade jag upp med mina bröder @prodottodisuperti och @viktorax vi satt sena nätter i studios och improviserade fram låtar. Inte ett ord har skrivit ned, varje beat har gjorts på plats. Varenda vers jag lägger är freestyle, jag har bara kommit till studion med en känsla och fått ut den. Utan att skämmas. Tack vare er som lyssnar har jag kunnat ta känslor som jag trodde var skamliga och fula och skapa musik av dem. Musik som folk säger är vacker. Det har hjälpt mig inse att vi är så många som bär på samma saker. Jag har kunnat förvandla självhat till stolthet tillsammans med er. ”Vem” släpps 00.00 inatt. Den är början på något.

Ett inlägg delat av Vic Vem (@vicvem)

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL