Timbuktu förlorar rättegång mot SD – tvingas betala över en kvarts miljon


Hintar samtidigt om nytt projekt med Petter.

 

 

Nu står det klart att Timbuktu förlorar i upphovsrättsfallet mot Sverigedemokraterna. Frågan rörde huruvida partiet gjort ett upphovsrättsintrång genom att använda frasen ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön” i sin valkampanj i fjol. Men nu meddelar alltså Tingsrätten att man följer partiets linje i frågan, rapporterar Aftonbladet.

 

”Enligt domstolen uppvisar titeln ’Alla vill till himmelen men ingen vill dö’ respektive textavsnittet ’Alla vill till himmelen men få vill ju dö’ inte sådan originalitet och individuell särprägel att de bedöms ha verkshöjd. Något upphovsrättsligt skydd föreligger därför inte för titeln och textavsnittet avgränsade från låten i övrigt”, skriver man i domen.

 

Domen innebär också att Timbuktu och musikförlaget Universal Music Publishing måste betala partiets rättegångskostnader på totalt 275 400 kronor. Via Instagram kommenterar rapparen nederlaget:

 

”You win some and you lose some och i detta fallet beklagar jag Patent- och Marknadsdomstolens beslut. För mig är det viktigt att stå upp för det jag tror på, det är min övertygelse. Tack för allt stöd.”

 

Till Aftonbladet säger Universals vd Martin Ingeström:

 

– Det var väldigt beklagligt förstås, vi hade väntat oss nåt helt annat.

 

Det är ännu oklart om man man kommer att överklaga domen.

 

Apropå Timbuktu kom det igår en hint om att han tillsammans med Petter planerar ett projekt framöver. Vad det kan vara är ännu högst oklart, men förväntningarna höjs såklart direkt. I inlägget, som går att se nedan skriver Petter: “Me and my man @jasontmbk got something big going on”, följt av hashtaggen #gubbarnakanfortfarande.

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

Me and my man @jasontmbk got something big going on❤️🙌✊ #gubbarnakanfortfarande Foto @camillacherry

Ett inlägg delat av petteralexis (@petteralexis)

 

 

Foto: Pressbild / Jens Nordström

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL