Swedish House Mafia teasar samarbete med A$AP Rocky


Den häktade rapparen har även bytt försvarsadvokat och kan få rekordstort skadestånd.

 

 

Sedan A$AP Rocky häktades har mängder av kända profiler och artister visat sitt stöd för rapparen. De senaste i raden är Macklemore, som spelade på Bayside Festival i Helsingborg under helgen, skriver Sydsvenskan.

 

– ASAP Rocky har suttit fängslad i över en vecka ”on some bullshit charges”, sa Macklemore under konserten.

 

– Det är inte rätt att straffa er fans så vi ska bjuda på en fest i kväll, men jag var tvungen att säga något.

 

Några andra är svenska trion Swedish House Mafia, som inte bara stöttat Rocky utan även avslöjat vad som verkar vara ett kommande samarbete. Både Steve Angello och Sebastian Ingrosso har på sina stories lagt ut ett klipp från en hittills okänd låt som heter ”Frankenstein”. Ingrosso lägger även till hashtaggen #justiceforrocky.

 

 

 

Screenshot_20190713-091544_Instagram-2

 

Screenshot_20190713-091617_Instagram-2

 

Det senaste i A$AP Rockys häktningsfall är i övrigt att rapparen har bytt ut sin tidigare försvarsadvokat Henrik Olsson Lilja mot advokaten Slobodan Jovicic, som tidigare jobbat med artisten. Detta bekräftas av Expressen som pratat med PR-konsulten Lili Assefa. Det har även gjorts en motanmälan av A$AP Rockys livvakt mot personen som attackerade honom med ett par hörlurar. Polisen söker mannen i 20-årsåldern som tidigare är dömd för stöd och narkotikabrott, uppger Aftonbladet.

 

Under fredagen ska det dessutom ha skett en husrannsakan mot A$AP Rockys manager John Ehmann där man ska ha beslagtagit hans telefon. Enligt häktningsöverklagan har Rocky hittills förlorat omkring 16 miljoner kronor på grund av inställda spelningar och kan enligt många få ett rekordstort skadestånd med anledning av förlorad inkomst om det skulle bli så att han frikänns.

 

Den 19:e juli är sista dagen för åklagaren att antingen väcka åtal, begära en omhäktning eller försätta rapparen på fri fot. Expressen har tidigare gjort en intervju med A$APs manager som går att se nedan.

 

 

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

Detta hände! Ni är fantastiska! #macklemore #baysidefestival @macklemore

Ett inlägg delat av Bayside Festival (@baysidefest)

 

 

Foto: Julia Håkansson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL