62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Spinnup-vinnaren Denis Alic släpper nya singeln “Komma Iväg” – lyssna här!


 

 

Kingsize inledde tidigare i höst ett samarbete med Spinnup, Universal Musics distributionstjänst för osignade artister och band. Via Spinnup får man ut sin musik till de största digitala butikerna så som Spotify och iTunes, och man behåller alla rättigheter och intäkter/royalties.

 

 

Första artisten att lyftas från vårt samarbete med Spinnup är Malmö-baserade rapparen Denis Alic, som är aktuell med sin nya singel ”Komma iväg”. Vill du vara med och tävla om att bli presenterad i både Spinnups och Kingsizes kanaler? Ladda då upp din låt på Spinnup med värdekoden KINGSPINN. Varje månad väljer scouterna på Spinnup ut en favorit som sedan intervjuas samt lyfts i sociala medier. Mer info och hur du får ut din musik på www.spinnup.com

 

 

Lyssna på Denis Alic “Komma Iväg”:

 

 

 

 

denis-alic-1-S

 

 

Intervju – Denis Alic

 

 

Denis Alic, före detta känd som D-Nice, är född och uppvuxen i Malmö. Han fyller snart 24 år och har siktet inställt på toppen av den svenska hiphop-scenen med hjälp av Let’s Do This MGMT, som han signade till tidigare i år. Denis har sysslat med musik sedan 2003, och har nu hundratals låtar och Youtube-hits i sitt namn. Från att ha varit en ledande kraft i tillväxten av den svenska undergound-scenen av sin genre, har Denis på sistone blivit hyllad av svenska hiphop-ikoner så som Advance Patrol och Linda Pira, och supporten han får bara ökar.

Han är den yngste av tre bröder som introducerade honom för musiken, och som fick honom att ta beslutet att syssla med sin största passion på heltid. At se dem framföra sin musik på scen, och sättet de kontrollerade publiken, tände en gnista i tidig ålder.

– Min inspiration kommer från alla saker jag har sett, bemött och kämpat med. För att förklara det med ett ord, min största inspirationskälla är livet.

 

Låten “Komma iväg”, som släpps på Spinnup, är hans officiella debutsingel och har redan mottagit hyllningar från lokala musikprofiler och kan höras regelbundet på de lokala radiostationerna. En musikvideo för låten är också på gång och släpps kort efter den officiella releasen 25e november 2014.

 

– Trots det faktum att året snart är slut, så har vi mycket på gång och vårt team jobbar hårdare än någonsin för att få det att hända.

 

Denna singel är den första av två att släppas före årets slut. Fansen kan också se fram emot en EP som väntas släppas i slutet av januari 2015.

 

– Nästa år satsar jag på att göra många spelningar. Inget slår känslan av att stå på scen. Så enkelt är det.

 

 

 

denis-alic-2-S

 

 

Mer info och hur du får ut din musik på www.spinnup.com

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL