5f2d30fa05d9010e180815f2
Soul- och r&b-giganten Lionel Richie till Sverige


 

 

En av musikvärldens största kommer till Sverige. Soul- och r&b-sångaren, låtskrivaren, skådespelaren och skivproducenten Lionel Richie tar nu sin “Hello Tour” till svenska breddgrader för konserter på Sofiero Slott i Helsingborg och Dalhalla i Rättvik. Med sig har han dessutom ett nytt album och gamla hits.

 

Lionel Richie är en av endast två låtskrivare i historien som har uppnått förstaplatser på albumlistan hela nio år i rad. Med fler än 100 miljoner sålda album världen över, en Oscar, en Golden Globe, fyra Grammy Awards samt MusicCares utmärkelse Person of the Year 2016 och Kennedy Center Honoree 2017 är Lionel Richie minst sagt en av samtidens mest betydelsefulla i hela populärhistorien. 2018 blev hans hand och fotavtryck förevigade på TCL Chinese Theatre IMAX i Hollywood, en av Hollywoods äldsta utmärkelser. Han fick också nyligen ta emot Ivor Novello PRSMusic Special International Award.

 

Artisten är känd för hits som “Endless Love”, “Lady, Truly”, “All Night Long”, “Easy”, “Stuck on You”, “Hello”, “Say You, Say Me”, “Dancing on the Ceiling” och var också en av låtskrivarna bakom en av historiens viktigaste poplåtar, “We Are the World” för USA For Africa. Hans låtkatalog innehåller också hans tidigare arbete med The Commodores.

 

Richie är aktuell som domare på ABC’s “American Idol” och har nu även återvänt till domarstolen för säsongen 2019-2020. I somras släpptes han sitt nya album som gick direkt upp på förstaplats på Billboard Artist 100.

 

Se datum och biljettinfo nedan!

 

29/6 – Sofiero Slott, Helsingborg
1/7 – Dalhalla, Rättvik

 

Biljetter släpps måndag den 28:e november kl 10.00 via LiveNation.se

 

 

 

 

Foto: Summerfest

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL