5f2d30fa05d9010e180815f2
ODZ släpper nya albumet “ZUBBKULTUR”


“Vi tar ödmjukt emot rollen att tala för er. Bortglömda, skamfulla och hopplösa. Ni är vi.”

 

 

Tack vare energiska liveshower och musik för att lämna vardagens alldaglighet har gruppen ODZ lämnat ett rejält avtryck på den svenska hiphopscenen de senaste åren. Efter samarbeten med Frej Larsson, Canto och Young Earth Sauce släpper man nu sin tredje platta “ZUBBKULTUR”. Albumet består av sju spår som gästas av just Young Earth Sauce samt Azide.

 

I samband med släppet delar man med sig av ett öppet och ärligt meddelande till sina fans där man bland annat skriver: “Vi tar ödmjukt emot rollen att tala för er. Bortglömda, skamfulla och hopplösa. Ni är vi.”

 

Visa det här inlägget på Instagram

Hur kommer det sig att människor vi aldrig har träffat tar beslutet att tatuera in något vi har sagt på sin kropp? Hur kommer det sig att en person som är uppvuxen i Umeå, köper en flygbiljett till köpenhamn för att köpa en mjukisdress i ett avlägset kvarter i Christiania? Hur kommer det sig att ODZ slår alla rekord i musikbranschen, som skivbolagen lägger ner en förmögenhet på att vinna, men ändå inte nämns i formella tillställningar? För att konceptet är tabu. Du är en pundare. Thats it. Du är ett exempel i ett mardrömsscenario. Du är vad en mamma varnar sitt barn för i en trygg uppfostran. Du är det värsta som kan hända. Glöm inte bort att vi är lika vilsna som ni är. Vi letar efter "lycka" lika ivrigt som ni gör. I vårat fall resulterar våran frustration i musik. Det är därför vi kan ha djupa disskussioner som syskon när vi väl träffas. "Det känns som att vi har kännt varandra hela livet". En kommentar vi ofta får höra när vi träffas. Varför? För att vi är lika. Vi har båda två hamnat i skottlinjen för fördomar som aldrig passat in på dom vi egentligen är. Det har lärt oss att aldrig döma. Man får vara exakt hur man vill. Vi har skapat en plats på våra spelningar och fester och där vi och våra zubbis kan komma och vara sig själva utan att behöva hålla sig innanför samhällets ramar och normer. Idag släpper vi vår tredje platta. Vi tar ödmjukt emot rollen att tala för er. Bortglömda, skamfulla och hopplösa. Ni är vi. Sho till våra fakking bröder @youngearthsauce Och @azidemusic som gjort den här plattan med oss, ni lyfter oss till platser som vi hör hemma på!❤️ LÄNK I BION!👆❤️

Ett inlägg delat av ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 💊ODZ💉 (@originaldunderzubbis)

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL