62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Movits! släpper andra skivan “V:II” – fulländar dubbelalbumet “V”


Även aktuell med stor turné.

 

 

I november förra året släppte Movits! albumet “V:I” och var i samband med släppet även aktuella med en stor intervju i Kingsize Magazine #3 2018 om turnélivet, den kommande musiken och om att sluta cirklar och börja om i ny förpackning. Nu är man återigen aktuella med både turné och ny musik då andra delen av det som tillsammans blir dubbelalbumet “V” släpps idag.

 

Inför det nya albumet har Movits! samarbetat med artister som Herbert Munkhammar, Zacke och Tjuvjakt och ljudbilden är något djupare och mer drömsk än tidigare släppta album.

 

– Vi har tagit ut svängarna lite mer den här gången istället för att göra det som förväntas. ”V:II” är lite mörkare och lugnare med en filmisk känsla. Eftersom vi delade upp albumet i två skivor har vi även haft mer tid i studion och kunnat experimentera mer och även fått till fler samarbeten vilket känns sjukt kul”, säger Johan Rensfeldt i ett pressmeddelande.

 

Skivan är i vanlig ordning producerad av Anders Renfeldt, som säger:

 

– Det är alltid en balansgång mellan att behålla vårt sound och samtidigt hitta nya sätt att göra det på. Vi har strävat efter att göra det mer avskalat men behålla energin i allt. Det tycker jag att vi har lyckats med och resultatet är fräschare med en mer dynamisk ljudbild.”

 

I sin recension av skivan skriver musikredaktör Malkolm Landréus bland annat:

 

“Det är självklart ett hinder att Movits! gör musik som kanske mer än någonsin är mil ifrån den samtida svenska hiphopen, men låter man sig hänföras blir det också uppiggande. Och frågan är om man gjort det bättre än på nya albumet ”V:II”. Här får vi diskreta referenser till The Furious Five och OutKast, imponerande rap i referensorkanen ”Fira mig” och välkomna inslag av för gruppen sällsynt vemod.”

 

Gruppen har redan varit ute på en turné under våren men i dagarna annonserade man en rad datum för resten av 2019, med inte mindre än 17 stopp i Sverige under sommaren, 7 i USA och ytterligare 12 stopp runtom i Europa under hösten.

 

Se alla datum och städer och lyssna på albumet “V:II” nedan.

 

 

Movits-Live-2019-SRedaktionen | Kingsizemag.se | Svensk rap hiphop musik dans kläder artister tv

 

 

 

Foto: Sebastian Jimenez

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL