62429f791c0bfc1aba6ef852
Ljuddramat “De fria” får premiär på Spotify – med Alexander Abdallah i huvudroll


 

 

Imorgon, 20 januari, får Spotifys första ljuddrama “De fria” premiär. För regin står Guldbaggebelönade Peter Grönlund och i huvudrollerna hittar vi Alexander Abdallah tillsammans med namn som Hedda Stiernstedt (“Vår tid är nu”), Felix Sandman, Julia Marko Nord och Sofia Karemyr. Munck Studios står för produktionen.

 

– För mig är det ett spännande projekt för jag aldrig gjort något liknande, men också för att jag får jobba med alla inblandade skådespelare, Peter Grönlund och Spotify. Det känns spännande att få undersöka det här mediet och att få vara del av något som känns lite nytt, i alla fall sättet vi arbetar på. Att vara på platserna som rollerna befinner sig på och navigera i hur man ska förhålla sig till sin skådespelarteknik endast med hjälp av ljudet, säger Alexander Abdallah.

 

“De fria” handlar om Matilda (Hedda Stiernstedt) och hennes pojkvän Rami (Alexander Abdallah) som startar ett kollektiv på en avlägsen gård på landet. När pengarna börjar ta slut tar de in en grupp främlingar för att kunna betala hyran men de nya gästerna visar snart andra sidor och Matilda möter oväntade utmaningar i det fria livet på gården.

 

– Jag är oerhört stolt över att vi fått uppdraget att göra Spotify Sveriges första ljuddrama. De fria innebär att vi kommer ha en fin produktion att stoltsera med men också ett kvitto på att vi gör rätt. Vi utvecklar idéer långsiktigt med de bästa kreatörerna i branschen. Vi har verkligen ett all-star team med kreativa och skickliga människor från både Sverige och Danmarks film och ljudbransch, säger Jakob Munck, VD på Munck Studios.

 

Alexander Abdallah syntes som bekant i Netflix-serien “Snabba Cash” och har sedan dess prisats på Kristallengalan och nominerats till Göteborgs Filmfestival för egna kortfilmen “Vi var barn då”. Tidigare har skådespelaren bekräftat att det inte blir någon återkomst i “Snabba Cash” säsong 2, som lär få premiär till våren med Evin Ahmad i huvudroll.

 

 

 

 

Foto: Pressbild/Spotify

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL