62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Linda Pira svarar på kritik efter uppmärksammad app-lansering


“God ton funkade inte.”

 

 

Häromdagen gick Linda Pira ut på sina sociala medier och meddelade om att en ny app, som hon i flera år jobbat på tillsammans med vännen Rosanna Charles, skulle lanseras. Appen, som kallas Workish, beskrivs som ett sätt för vanliga människor att få hjälp med vardagssysslor och på så sätt skapa små arbetstillfällen för unga. Men beställaren avgör själv hur mycket uppdraget kostar och Workish tar en avgift på 12 procent för alla uppdrag som förmedlas via appen.

 

”Det handlar om att lägga ut mikrojobb till privatpersoner”, sa Linda via Instagram.

 

Men appen har snabbt fått stor kritik på sociala medier. Kritiken handlar bland annat om att bolaget bakom inte tar ansvar för om användarna betalar skatt.

 

”Som privatperson och användare ligger ansvaret på dig att deklarera den ersättning som du får när du utfört ett uppdrag mot betalning som förmedlats via Workish. Som användare behöver du själv ta reda på om du omfattas av skatter och avgifter, inklusive sociala avgifter som kan komma att utgå när du använder använder vår tjänst och när du utför uppdrag mot betalning”, står det på bolagets hemsida.

 

Workish har också fått kritik för att strunta i arbetsvillkor och att uppmuntra till lönedumpning, vilket i stort är vanligt för liknande “gig”-appar. På torsdagen publicerade Linda Pira ett längre inlägg i sociala medier där hon förklarar bakgrunden till sitt engagemang i företaget.

 

Visa det här inlägget på Instagram

God ton funkade inte

Ett inlägg delat av Linda Pira (@lindapira)

 

 

Foto: Pressbild Luger / Erik by Erik

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL