Klart: Långfilm om Zlatan får biopremiär 2021 

 

Redan för två år sedan kom nyheten om att Zlatan Ibrahimović planerade att göra en långfilm baserad på den storsäljande självbiografin “Jag är Zlatan”. Nu står det klart att inspelningarna sätter igång nästa år, 2020, och beräknas vara klar 2021. Filmen ska produceras av BRF (B-Reel Films) och Nordisk Film i regi av Jens Sjögren.

 

Manuset till “Jag är Zlatan” är skriven av den hyllade journalisten och författaren David Lagercrantz och baseras på hans bästsäljande bok med samma namn, som till dags dato översatts till mer än 30 språk.

 

”Zlatans liv är en anmärkningsvärd historia. Den innehåller det bästa från min barndoms dagdrömmar”, säger Lagercrantz i ett pressmeddelande.

 

Precis som boken kommer spelfilmen skildra Zlatans uppväxt i den tuffa miljön i förorten Rosengård och följa hans resa till storklubbar som Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona, Paris Saint-Germain och Manchester United.

 

Jens Sjögren, som legat bakom tv-serier som exempelvis “Innan vi dör” och “Torpederna”, står för regin och Zlatan Ibrahimović själv kommer också att vara inblandad.

“Jag känner mig väldigt inspirerad och rörd men också lite skärrad över att vara en del av detta stora projekt”, säger Sjögren.

 

Produktionen ska nu leta efter två unga skådespelare som kommer att spela Zlatan som 11 respektive 16 år. Håll utkik för filmen som alltså börjar spelas in nästa år och planerar att färdigställas 2021.

 

 Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL