Kingsize samarbetar med Bastard Burgers – lanserar två signaturburgare i höst


 

 

Bastard Burgers drog igång sin första restaurang i Luleå 23:e september 2016 och har sedan dess expanderat över stora delar av landet. Grundarna Kristofer Forss och Simon Wanler hade en enkel grundidé: att servera den godaste streetfood-burgare du har ätit. I dagsläget finns restauranger i Luleå, Boden, Piteå, Gävle, Uppsala, Östersund, Sundsvall och i Stockholm.

 

 

I oktober lanserar Kingsize Magazine och Bastard Bugers ett samarbete för två signaturburgare; “Crooklyn” och “Jamrock”. Bastard Burgers VD Simon Wanler berättar om samarbetet:

 

”Att få göra en collab med Kingsize är lite utav en dröm, dom har varit en grymt stor del av hiphop-Sverige under en jäkligt lång tid. Jag har själv läst tidningen slaviskt i säkert 10 år. Dom älskar burgare, vi älskar hiphop, vi tror på flera spännande projekt ihop framöver.”

 

 

Matthias Sjödin på Kingsize berättar hur tänket bakom Kingsize-burgarna har gått:

 

”När Simon hörde av sig tog det en sekund att svara. Vi älskar deras koncept, burgarna och för mig som norrlänning kändes det såklart extra kul att få skapa dessa just med Bastard Burgers norrlands ursprung. Tanken med namnen på dessa tvår burgare är att Bastard kör namn på städer redan och vi vill ”tweaka” till det med vår kultur. Så veganburgaren fick blir ”Jamrock”, inspirerad av Jamaica. Crooklyn-burgaren hämtar inspiration från Spike Lee-klassikern ”Crooklyn”, Brooklyn och klassiska hiphop-supergruppen Crooklyn Dodgers.”

 

 

Kingsize-hamburgarna “Jamrock” och “Crooklyn” serveras på samtliga Bastard Burgers-restauranger från och med 1:a oktober.

 

 


Kingsize x Bastard Burgers

 

“Jamrock”:
Friterade rotsaker
Vegansk Cheese
En vegansk burgare (rödköl, rödbetor, anamma fräs, kikärtor, kryddor)
Picklad chili
Rödlök
Crisp sallad
En spicy chipotle dressing
Bröd

 

 

“Crooklyn”:
Lök ringar
Bacon
2x cheddar cheese
Burgare
Gul lök
Tomat
Crisp sallad
Och en grym bearnaisesås
Bröd

 

 

Under 2019 ska Bastard Burgers öppna fler restauranger på följande platser:

 

Liljeholmstorget (Stockholm)
Farsta C (Stockholm)
Norrköping
Skellefteå
Malmö
Umeå
Karlstad
Falun

 

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Bastard Burgers (@bastardburgers.se)Publicerat:
RedaktionenNULL