62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Ison & Fille samlar artistvänner för “Lägg Ner Ditt Vapen Remix”


Gästas av Linda Pira, Parham, Naod, Saliboy, Aki med flera.

 

 

Efter att ha släppt nya albumet “Vackra Liv” i våras är Ison & Fille tillbaka med en nyversion av sin uppmärksammade låt ”Lägg ner ditt vapen” från 2006. Remixen med ett tiotal artister involverade är en reflektion över vapenvåldet och dödskjutningarna som skett senaste året. Enligt Dagens Nyheter orsakade det dödliga vapenvåldet att 43 människor miste livet i Sverige förra året. Senast på försommaren sköts rapparen Rozh Shamal till döds i Stockholm.

 

 

På “Lägg Ner Ditt Vapen Remix” medverkar Linda Pira, Parham, Naod, Saliboy, Aki, SHRN, Macky, Aleks, Blen, Ismael, Elias Abbas och är producerad av Masse och Mack Beats. Låten, som är ett samarbete med Spotify 100 och är inspelad i 100 Studos, syftar även till att öppna upp en diskussion om våldet som skildras i svensk hiphop idag – något som är under förändring då flera artister tagit ställning emot romantisering av kriminalitet. Fille Danza säger till DN:

 

“Det är så Sverige ser ut i dag. Att folk blir skjutna och går bort, det är något som händer på riktigt. Hiphop kommer från de här platserna, den görs av människor som är uppväxta i utsatta områden. Det är inte konstigt att våldet speglas i musiken.”

 

 

Parham kommenterar även han sin medverkan i ett pressmeddelande:

 

“Jag vet ju också från mitt håll, från Göteborg, hur mycket skjutningar och mord det har inträffat och om man har en röst som folk lyssnar på så tycker jag att man ska använda den, och göra något gott av det.”

 

 

Linda Pira fyller i:

“Jag hoppas först och främst att det är de unga som lyssnar och blir påverkade av det vi säger, och påverkar man en enda människa så är det ju bra.”

 

 

 

Se även video i spellistan 100 via Spotify.

 

 

 

 

 

Ison & Fille kommer dessutom att framföra låten under 100 Live som äger rum under Way Out West på Linnéscenen, fredag 9:e augusti.

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

NEWS! SPOTIFY-SPELLISTAN 100 BLIR LIVESHOW PÅ WAY OUT WEST! På Sveriges nationaldag den 6 juni 2018 skapades spellistan 100 – hemmet för det allra bästa inom svensk hiphop och de artister som driver genrens utveckling in i framtiden. Fredag 9 augusti tas konceptet till scenen för första gången, och ett gäng av spellistans stammisar kommer att avlösa varandra i en stor hiphopfest på Linnéscenen. Medverkande artister är Aden x Asme, Ant Wan, Imenella, Ison & Fille, Jelassi och Z.E, och alla kommer att spela några låtar var. Samma kväll kommer även Panamascenen på Bananpiren helt att dedikeras åt 100 Live, men då med hela och enskilda framträdanden av Ros, Henok Achido och Dani M. Tix & mer info ––> www.wayoutwest.se

Ett inlägg delat av wayoutwestfestival (@wayoutwestfestival)Publicerat:
RedaktionenNULL