60bf238fa8ea9f34200449e2
Dejan Kulusevski testad positiv för corona – missar EM-premiären


Även Mattias Svanberg har isolerats från truppen.

 

 

Igår tisdag inledde svenska landslaget sin samling i Göteborg med att hålla en presskonferens där det bekräftades att stjärnskottet Dejan Kulusevski testat positivt för covid-19 och lämnats kvar i Stockholm. Det innebär att han missar EM-premiären mot Spanien.

 

Senare under kvällen stod det även klart att Mattias Svanberg inte deltagit i det första träningspasset, då också han testats positivt. Han hålls nu isolerad på hotellet medan fler tester görs, enligt Fotbollskanalen.

 

– När samtliga testsvar kommit har det visat sig att Mattias Svanberg har fått ett positivt test. Mattias kommer inte att träna med laget och isoleras nu på hotellet. Testet kommer att analyseras igen och kompletterande testning kommer att göras, säger läkaren Anders Valentin i en kommentar.

 

Janne Andersson har enligt Fotbollskanalen sagt att han inte kommer att kalla in en ersättare för Kulusevski, men inget är än så länge kommunicerat kring Svanberg. Uppladdningen inför Sveriges premiär mot Spanien på måndag störs även av att spanjorerna drabbats av två coronafall i form av Sergio Busquets och Diego Llorente.

 

 

 

 

Foto: @dejan.k10 / Nike

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL