Dejan Kulusevski hyllar Zlatan i ny intervju: “En idol för alla” 

 

Den italienska ligafotbollen är precis som all sport för tillfället pausad som en följd av den pågående coronapandemin världen över. En av de svenska fotbollsspelarna som verkar och lever i Italien är stjärnskottet Dejan Kulusevski. I en ny intervju med Gli Autogol, återgiven på Fotbollskanalen, berättar han bland annat om vad han gör när hela landet är i karantän.

 

– Jag spelar Playstation med Gaston Brugman, Riccardo Gagliolo och Hernani, vi gör allt tillsammans. Jag läser, lagar mat och ser allting som har med basket att göra, säger han i intervjun.

 

Och en självklart förebild är såklart landsmannen Zlatan Ibrahimovic, som bekant numera spelar för AC Milan i samma liga.

 

– Jag tycker han har förändrat Sverige. När han tog sig hela vägen trodde många andra att de också kunde göra det. Han har visat att alla kan greja det. Han har slaviskt ursprung precis som jag, det är kanske därför jag identifierar mig med honom.

 

Och just matchen mot Milan är den han ser mest fram emot.

 

– Zlatan är idol för alla. Jag har aldrig mött honom, men jag hoppas få spela mot Milan av den anledningen.

 

Dejan Kulusevski har haft en lyckad sejour i Parma och denna säsongen gjort fem mål sju assist på 26 matcher för klubben. Nästa säsong spelar han dock för Zlatans forna klubb Juventus, efter att den BP-fostrade spelaren köptes i vintras.

 

 

Foto: Instagram/@dejan.k10

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL