Daniel Adams-Ray släpper nya HUMAN-videon “Ghost”


 

 

I höstas släppte forne Snook-medlemmen Daniel Adams-Ray singeln “Higher” med nya bandkonstellationen HUMAN. Under 2018 ska ett fullängdsalbum släppas och nu bjuder gruppen på video till singeln “Ghost”. Se videon och läs om bakgrunden till låten nedan!

 

 

Spotify/iTunes/AppleMusic: https://HUMAN.lnk.to/GHOST

 

 

Jag sitter och läser Underground Productions (ett graffiti fanzine) på en nattbuss när en kille med vit nike löpkeps, sur uppsyn och tracksuitbyxor kommer fram till mig. Han är klädd som vilken hipster som helst antar jag. Bara att det här utspelar sig på 204:an på Lidingö för 20 år sen. Så sit your 90-tals-approprierande-ass-down-i-bussen. Hiphopscenen var relativt liten. Målade man så hade man något gemensamt. Efter att ha frågat mig dom obligatoriska ”vad skriver du för nått” bestämde vi oss för att dra ut helgen därpå. Några minuter in i målningen rullar såklart en polisbil förbi. På 200 meters avstånd. Färska som vi är börja vi springa och kasta burkar åt alla håll. Man kan säga att de upptäckt oss nu. Halvvägs in i ett oskyldigt bostadskvarter stöter vi på två äldre kvinnor som vi börjar ställa alla möjliga dumma frågor till som de trevliga killar vi är. Den passerande polisbilen med blåljusen hinner bara se två äldre damer som står och pratar med två väluppfostrade ungdomar innan de fortsätter sin jakt. Låten GHOST handlar om att leva imperfekt i presens som nån MC sa för längesen. Detta trots att ens livsomständigheter kanske har förändrats eller tappat betydelse och funktion. Videon till GHOST är skapad i samma problemlösande anda som knasnovellen ovan. Av mig och killen med vita Nike kepsen @fritispartyinstagram (Länk till videon i bio) input av Young @noahagemo och musik av @humanaudiovisual

Ett inlägg delat av Daniel Adams-Ray (@danieladamsray)

 

 

 

Förra veckan briserade även en dispyt på nätet mellan Daniel Adams-Ray och Swedish House Mafia’s Steve Angello gällande titeln och grafiken till “HUMAN”. Se kommentarsfältet på Instagrampost nedan!

 Publicerat:
RedaktionenNULL