61efdb68afd9906be20eda42
Dani M kritiserar Grammis och P3 Guld: “Ni är plastfoliet som omfamnar hela industrin”


Även Dree Low till attack mot hatare: “Trött på snack om köpta streams”.

 

 

I tider av nomineringar hör det ofta till vanligheterna att en eller flera tår blir trampade på. Vissa väljer att vara mer tydliga med sin besvikelse och kritik än andra och vissa har mer grund än andra. Dani M har sannerligen argument och under fredagskvällen gick han ut på Instagram och kritiserade både Grammis och P3 Guld. I ett inlägg började han att skriva:

 

“Ännu ett år har gått. Ännu ett år av framgång och milstolpar.
Ännu ett år att vara stolt över och minnas med värme.
Tyvärr är det även ännu ett år då @grammissverige och @p3sverigesradio blundar för min musik.
Sen jag officiellt debuterade år 2012
har jag 14 låtar som gått Platina eller mer och 11 låtar som gått guld.”

 

Tillsammans med en bild på soptunnor och texten “Jag kommer säga till mina barn att det här är Grammis” fortsatte han med att bland annat skriva:

 

“Jag bryr mej inte det minsta om bekräftelse, jag har fått mer av det än vad en vanlig person får under en livstid , men jag hade jättegärna velat jobba under samma förhållanden och på samma villkor som mina kollegor något år utan att behöva stå ut med eran korruption och svågerpolitik.
Ni är del av dom som förstör den här scenen
Ni är plastfoliet som omfamnar hela industrin.”

 

I inlägget, som nu verkar ha blivit redigerat, gjorde han också en passning till andra artister som han menar har köpt streams för att nå framgång.

 

“När jag sett folk som köpt streams och listplaceringar få nominering för sitt framgångsår kände jag att det fick vara nog (Finns mer än en nominerad som mycket väl vet jag pratar om)”, skrev han då.

I ett sammanhang som vid första anblick kunde ha tolkats som en kontring gick Dree Low kort efter ut med ett inlägg där han försvarade sig mot anklagelser om att just ha köpt streams. I ett svar på en kommentar på sitt egna inlägg förtydligade han dock att det inte var riktat mot Dani M.

 

“Fuck Er Alla.. trött på snack om köpta streams.. hahaha ,sug yarak. Hur köper man ens streams? Kan nån snälla lära dom här rapparna o skivbolagen, de verkar vilja göra det själva”, skrev han bland annat i inlägget.

 

I en rad klipp på Instagram Stories har även flickvännen Linda Pira delat med sig av kritiken och understrukit det faktum att Dani ofta har blivit förbisedd. Dani M har fortfarande inte blivit nominerad till någon P3 Guld eller Grammis, men däremot i en rad kategorier på Kingsizegalan under åren 2013-2015. Han var även på omslaget för Kingsize Magazine nr 3 2019 tillsammans med Simon Superti.

 

 

Läs inläggen i sin helhet nedan.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

Ännu ett år har gått. Ännu ett år av framgång och milstolpar. Ännu ett år att vara stolt över och minnas med värme. Tyvärr är det även ännu ett år då @grammissverige och @p3sverigesradio blundar för min musik. Sen jag officiellt debuterade år 2012 har jag 14 låtar som gått Platina eller mer och 11 låtar som gått guld (då utelämnar jag alla mina gästinhopp) Jag har sålt ut shower över hela landet , spelat på dom största scenerna och berört hundratusentals om inte miljontals människor med mina låtar. Menar ni på fullt allvar att jag inte gjort mej förtjänt av EN nominering under nåt av dessa år ? Varför är detta ens viktigt ? kanske ni frågar er. Jo för när man nomineras medför det en hel mängd med förmåner. Allt från större och mer intressanta spelningar till högre gage och PR. Jag bryr mej inte det minsta om bekräftelse, jag har fått mer av det än vad en vanlig person får under en livstid , men jag hade jättegärna velat jobba under samma förhållanden och på samma villkor som mina kollegor något år utan att behöva stå ut med eran korruption och svågerpolitik. Ni är del av dom som förstör den här scenen Ni är plastfoliet som omfamnar hela industrin. Jag är inte ute efter sympati eller emojis, men om ni känner att det ligger något i det jag säger, dela gärna inlägget , tagga dom och låt dom veta. Jag glädjer mej över att det finns folk som ser igenom dom och fortsätter att supporta en broder. Tack för att ni finns ❤ #Grammis2020 #P3Guld

Ett inlägg delat av DANI M ? (@danimofficial)

 

 

 

 

 

 

Foto: Erik by Erik

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL