Kingsizemagazine.se
Filmtips till helgen


Kingsize filmredaktör Emil Sandgren Strada listar aktuella Dvd-tips inför helgen.

 

“NO” (Drama, Thriller)
En riktigt spännande dramathriller som är oförutsägbar in i det sista.  Filmen handlar om den avgörande kampanjen inför valet i Chile 1988  när sittande diktatorn Augusto Pinochet försöker  bli omvald med smutsiga medel. På den goda sidan finner vi reklammakaren René(Gael García Bernal) som med små resurser och diktaturens män vakandes över sig måste hitta ett ny väg för att få folket att rösta bort Pinochet. Under en månads tid fram till valet har René och hans gäng en timmes tv-tid varje dag för att övertyga folket om att Pinochet är fel man att styra landet.   På vägen finns massa hinder men René är otroligt kreativ och filmens intrig kommer med många oväntade tvister. Trots att jag inledningsvis tyckte tempot var långsamt och handlingen lite seg så höll jag andan i slutet för det blir bara mer spännande ju längre filmen går och det händer inte ofta. Nominerad till en Oscar för bästa utländska film 2012!

 

“Flight” (drama, action)
Denzel är oftast hjälten med stort H men här spelar han en alkoholiserad pilot som verkligen inte kan ta sig i kragen och bara det är värt att rycka med “Flight” från dvd-hyllan. Han är sårbar och närmast lite korkad, förtvivlat följer vi hans kamp mot flaskan som han aldrig tycks vinna. Handlingen är relativt enkel, superpiloten och besserwissern Whip (Denzel) kraschar ett plan och flera människor dör. Whip vaknar och får stå till svars för den vårdslösa flygningen, något han har svårt att acceptera. Åtalet mot honom är filmens klimax och vägen dit är intressant, jobbig och fylld av realism. Sköna biroller av bland annat  John Goodman. En klassisk film för söndagkvällen!

 

“The man with the Iron fists” (action)
Ingen Wu-tang utan Rza eller vad säger puritanerna? Rza är väl tillsammans med Method Man den som varit mest involverad i filmernas värld från kollektivet och logiskt sett borde den här kampsportsrullen med Rza:s smutsiga ljudmatta kommit i slutet på 90-talet när the Wu nådde sin absoluta topp men låt gå. Soundtrack plus regi ligger Rza bakom och det borde kanske räcka som argument för att se filmen. Skådisarna gör lite parodi ibland, onda skratt och yviga gester som tar en tillbaka till Bruce Lees filmer. Vissa kanske gillar det överdrivna mer än andra men jag tycker om att kläderna, stilen, dialogen inte går alltför långt bort från old school-rullarna. Komiska inslag och bra musik gör “TMWTIF” lite mer lättsam och är inte en film för de som söker en ofelbar handling med tydlig röd tråd utan mer för hiphop-folk som gillar underhållning!

 

///Emil Sandgren StradaPublicerat:
RedaktionenNULL