62429f791c0bfc1aba6ef852
Västeråsbaserade Rashy K inkluderas på soundtracket till basketspelet “NBA 2K21”


 

 

Under flera års tid har speltillverkaren 2K Sports låtit hiphop, r&b, trap, afrobeat och andra relaterade genrer höras i basketspelet “NBA 2K”-serien. Nyligen adderades Västeråsbaserade artisten Rashy K till soundtracket på “NBA 2K21”, efter att han blivit kontaktad av 2K Sports under hösten 2020. 27-årige Rashid Kibirge har en bakgrund som rappare men satsade senare på att sjunga och har fått en smärre genombrott i hemlandet Uganda med sin musik. Låten “I’m Out” är från hans EP “Celebration” som släpptes under fjolåret. Till Kingsize säger Rashy K:

 

– Jag vet inte hur 2K hittade mig eller låten men jag fick ett mejl från 2K sports för 3-4 månader sen om det här. Vi gjorde klart kontraktet slutet av december och låten blev live i spelet. Tanken för skivan var att nå ut internationellt med det nya afro-pop/tropical-soundet.

 

 

Rashy K har nu ambitionen att fortsätta ta karriären vidare på egna ben under 2021 och framåt. Han säger vidare:

 

– Som independentartist utmanar jag alla musiker att utbilda sig i att äga samt få kontroll över sitt verk precis som jag. Jag är en stolt ägare av mina masters. Det innebär att jag äger mina inspelningar. Jag behöver inte cleara eller få underskrift från någon annan part för att att använda min musik till sync eller licens för film eller reklam osv.

 

 

Lyssna nedan och se “I’m Out” i gameplay från “NBA 2K21”:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Martin Bohm

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL