5f2d30fa05d9010e180815f2
Återupplev det svenska 80-talet med Generation Zero


 

 

Spelbolaget Avalanche Studios har satt Sverige på kartan med sitt nya retroapokalyptiska spel Generation Zero. Här kastas vi tillbaka till 1980-talet och den svenska landsbygden, som invaderats av onda robotar som måste förgöras. Snyggt, spännande och verklighetstroget.

 

Sverige är sedan tidigare hett på spelmarknaden, med flera kända spelbolag inom våra landsgränser. Det finns många stora aktörer för nätcasinospel och DICE har skapat flera kända actionspel, som spelas av miljontals världen över. Mojang är skaparen av omåttligt populära Minecraft, som finns både till konsol och PC. På mobilfronten har vi igen Mojang som ligger bakom riktiga stjärnspel såsom Candy Crush Saga, Bubble Witch of Pet Rescue. Och så har vi alltså Avalanche Studios som nu är aktuella med Generation Zero.

 

 

 

Landet är invaderat av robotar

Generation Zeros handling är inte särskilt komplicerad. Du och dina vänner befinner er någonstans i östra Sverige och landet har blivit invaderat av robotar. Med kämparanda och guerillataktik måste ni lista ut vad som händer och hur ni ska besegra ert motstånd.

 

Spelet inleds med att du kastas ut på en strand bredvid ett öde hus i skärgården. Man stöter på övergivna bilar, ödelagda butiker och ser spår av blod. Direkt inger spelet en känsla av osäkerhet, samtidigt som du häpnas av den svenska lantliga skönheten.

 

Du kan spela på egen hand, men bäst är att samla tre vänner och köra ihop för att ta ned era fiender. Om en av dina kamrater fälls kan du hjälpa till att återuppliva henne eller honom.

 

 

Dina fiender är robotliknande maskiner i olika storlekar som utmanar dig med olika vapen och krigsteknik. Om du lyckas skada en robot utan att fälla den, kommer spelet ihåg denna skada även om du skulle möta samma robot flera veckor senare.

 

 

 

Svenskar spelar mest i Europa

Enligt en undersökning av det europeiska statistikorganet ISFE spelar 62 procent av svenskarna dator- eller tv-spel, vilket är mest i hela Europa. Det var kanske därför inte så konstigt att ett nytt spel som utspelar sig i Sverige skulle tas emot med stor nyfikenhet. När det släpptes i mars i år fick det ett blandat mottagande. De flesta håller med om att grafiken är fantastisk och att det verkligen känns som om man befinner sig i Sverige. Du promenerar genom villaområden, stöter på riktiga polisbilar och vandrar genom typiska tallskogar. Det finns alltså ingen chans att du glömmer var det är du befinner dig.

 

Spelet håller högt tempo och man måste hålla sig på helspänn. Du letar igenom butiker och hus efter vapen och kan när som helst stöta på en monsterstor robot med livsfarliga vapen. Att spelet är spännande och utmanande råder det inga tvivel om. Kritikerna menar dock att det just handlar om enbart det, att smyga runt och besegra robotar. Det finns ingen djupare mening med spelet. Att det däremot är ett roligt och vackert spel att spela ihop med vännerna är det inget snack om!

 

 

 

Foto: www.generationzero.comPublicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL