Här är vinnarna på streetdancetävlingen “Juste Debout Nordic” i Malmö


 

 

Juste Debout är världens största streetdanstävling med uttagningar över hela världen. Eventnamnet är franska och betyder något i stil med ”stå upp för din dans”. Dansare från hela Europa kommer nu i februari till “Juste Debout Nordic”; deltävlingen i Norden för att delta i stilar som locking, hiphop, house, popping och experimental. Vinnarna i respektive stil får representera Norden i finalen i Paris den 4:e mars 2018.

 

 

Tävlingen kunde vi bekanta oss genom via Guldbaggebelönade dokumentären ”Martha & Niki”. Filmen handlar om de svenska dansarna Martha Nabwire och Niki Tsappos som vann tävlingen i Paris 2010”. Duon blev historiens första kvinnliga världsmästare i hip hop. Vid Juste Debout Nordic i Malmö kommer Niki att vara konferencier.

 

I Malmö har även momenten dancehall och Nordic Showcase of the Year lagts till utöver de officiella Juste Debout-kategorierna. En av projektledarna för tävlingen i Malmö, Martin Rosén, sade till NG.se i november:

 

“Juste Debout är den största tävlingen i streetdance. För oss dansare brukar det jämföras med VM. Och nu har vi alltså fått äran att för första gången arrangera den nordiska uttagningen, Juste Debout Nordic, här i Malmö.”

 

 

Just Debout Nordic hölls i Malmö 9-10:e februari.

 

 

Vinnarna på ”Juste Debout Nordic” 2018:

 

Hiphop: Marriken och Toby (Norge/Danmark)

House: Cheza och Rama (Sverige/USA)

Popping: Vanilla och Stew (Norge/Frankrike)

Locking: Louie LooseLeg och Alpha Extreme (Sverige/Finland)

Juste Debout Junior dance tour: Norah Mukanga (Nederländerna)

Experimental: Balder (Norge)

Nordic showcase of the year: Peculiar Realities (Danmark)

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL