Dansgruppen Unruly Gang uppträder den 5:e mars med föreställningen “I Mellan” på Dansens Hus i Stockholm, och följs av en turné runt om i landet. I föreställningen är fokus på att dela med sig av mellanförskapets påverkan på individ och samhälle. Föreställningen är koreograferad av Imenella Mohamed och Rut Roos. Den förstnämnda har även släppt flera singlar det gångna året och intervjuades i Kingsize Magazine #4 2018. Med kollegan Rut Roos vill Imenella åter lyfta begreppet “third culture kid”:

“Det är coolt att vara third culture kid. Det är coolt att prata turkiska och vara från Somalia. Det är coolt att jag i min musik kan använda olika språk, så att andra third culture kids kan känna igen sig. Jag tycker synd om dem som aldrig kan få möjligheten att uppleva det. Att ha ett större sammanhang.”

De båda startade dancehallklasser i Rinkeby 2013. Rut Roos säger vidare:

“I Sverige har dancehall blivit en kvinnorörelse på grund av att de flesta utövarna är kvinnor och vår tolkning av kulturen har vuxit fram i ett systerskap. Det handlar om att som tjej kunna ta plats, känna sig självsäker och trygg i den egna kroppen och inte låta andras åsikter definiera ens närvaro.”

I föreställningen medverkar även Safia Rashid , Nathalie Ifter Salomonsson , Otieno Weber och Felicia Lins de Albuquerque.

Se trailer nedan!

För mer information http://bit.ly/2BwUb6M