looptroop-vinyl-S
Sverige får egen vinylfabrik – öppnar på försommaren


 

 

Inför Record Store Day som vankas i dagarna så kommer en fantastisk nyhet för både artister, skivbolag och vinylälskare. Efter att ha varit hänvisade till utländska vinylfabriker i Tyskland och Nederländerna under åratal, så får Sverige nu äntligen en egen vinylfabrik. Med anledning av att vinylförsäljningen växer i en rasande fart, öppnar ett internationellt konkurrenskraftigt alternativ på svensk mark. Vinylpresseriet Spinroad Vinyl Factory öppnar upp dörrarna i Lindome, Göteborg den 26:e maj. Bakom företaget står hela tretton ägare och verksamheten drivs av VD Pedro Ferreiera. Han säger i ett pressmeddelande:

 

“Varje gång jag har spelat in en kund, undrar den var en kan trycka sin musik på vinyl. Svaret har alltid blivit: ”I Tyskland eller Nederländerna, men det kommer ta över tio veckor”. Så när jag fick chans att hyra en underbar yta under min studio, var det en no brainer!”

 

 

Ferreira och Spinroad Vinyl Factory menar att möjligheten att pressa verk på vinyl i Sverige nu kan kortas till en rimlig väntetid. Fabriken ska kunna trycka 17 000 skivor i veckan och kunder kan både lägga en indiebeställning på hundra exemplar eller tusentals skivor om så önskas. Målet är även att konkurrera internationellt både vad gäller produkt och prisnivå.

 

“Därför tror jag att vi kommer bli väldigt lockande även för kunder utanför Sverige. Fast svenska artister och labels kommer prioriteras.”

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL