Spotify lanserar funktion för att blockera artister


 

 

Spotify har lite i skymundan lanserat en ny funktion som tillåter användare att blockera artister från att spelas upp från spellistor, topplistor, radio och personliga bibliotek. Funktionen går att stänga av och sätta på i menyraden för varje separat artist. När den är blockerad kommer Spotify förhindra att låtarna spelas upp, även om de finns i t.ex. en spellista.

 

Funktionen kan, än så länge, inte spåra om en artist är listad som gäst så länge den inte är krediterad som primär artist. Det nya tillvalet är i nuläget tillgängligt via mobil-appen, men har inte nått dator-appen och webbspelaren än.

 

Förra året tog Spotify bort musik av XXXTentacion och R. Kelly från sina spellistor efter att den nya Hate Content & Hateful Conduct-policyn infördes, men efter mothugg från fans och personer i branschen drog man tillbaka sitt beslut. Det återstår att se om blockeringsfunktionen får ett mer positivt bemötande, i synnerhet då den kommer i samband med att #MuteRKelly-rörelsen blommat ut i full kraft igen.

 

Vilka artister blockar ni? R. Kelly? Kanye West? Någon mer?

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL