amuse-S
Kingsize i samarbete med Amuse – ditt skivbolag i enkel app med vinst direkt till artisten


“Världens första mobila skivbolag”

 

 

Det nystartade Amuse ser till att nya artister / artister utan skivbolag får ut sin musik digitalt – helt gratis och alla pengar rakt in i artistens egna ficka. Diego Farias, VD på Amuse, säger i ett pressmeddelande:

 

“Med Amuse har vi skapat ett enkelt digitalt distributionssätt för osignade musiker. En låt läggs upp på under en minut och släpps sedan upp på musiktjänster över hela världen inom några dagar. Vi kan sedan med hjälp av våra system se hur en låt skulle kunna ta fart om vi adderade marknadsföring och resurser. På så vis kan vi skippa det traditionella letandet efter artister med A&Rs och tar istället hjälp av våra algoritmer.”

 

 

Hur fungerar det då? Artister lägger upp sin musik via Amuses app som sedan distribueras till streamingtjänster som till exempel Spotify, Apple Music, Tidal och Deezer. Artisterna själva behåller alla rättigheter till den musik de laddat upp. Artisterna kan efter de laddat upp sin musik få statistik över hur denna har spelats på de olika plattformarna och annat.

 

 

Vi på Kingsize Magazine får otroligt mycket bra musik inskickat till oss men kan inte lägga upp allt, så nu kan ni även skapa ert konto på amuse.io för att få hjälp med att få ut er musik på Spotify, iTunes, Youtube m.m och även få betalt för det. Bara ladda ned appen och köra, superenkelt!
Amuse app är gratis och hittas till iOS i App Store här och till Android på Google Play här.

 

 

 

Kingsize Magazine kommer inom kort även tillsammans lansera en Sverige Top 10-lista med ny svensk urban-musik, så alla artister / producenter därute se till att skapa ert konto nu.

 

 

 

amuse-LS

 Publicerat:
RedaktionenNULL