krypto-2-S
Direktköp med kryptovalutor är snart här


 

 

Hypen med kryptovalutor fortsätter, och håller på att bli ännu bättre. Tack vare ett samarbete mellan Coinbase kortföretaget Visa kan det nu bli ännu enklare att betala med de nya valutorna. Paris vill bli Europas centrum för kryptomining och den franska regeringen trycker nu på EU för att införa ett mer omfattande regelverk. Antalet företag och butiker som accepterar betalning i bitcoins, ripple, litcoin och alla de andra varianterna ökar och börjar att bli vanliga även i Sverige. 

 

 

 

Ett vanligare alternativ

Att kryptovalutorna växer går inte längre att förneka. I år gick Skatteverket in och meddelade att de skulle öka granskningen av handeln med och investeringen i olika kryptovalutor för att alla ska få en chans att göra rätt i sina deklarationer. Det är fortfarande en väldigt liten del av butikerna på nätet som accepterar kryptovalutor som betalmetod, men det börjar att bli ett vanligare alternativ. Microsoft har sedan länge accepterat betalning med bitcoin. Detsamma gäller på Steam, Amazon och Wikipedia. Utanför Sverige är det ännu vanligare att kryptovalutor som bitcoins används på spelsajter och BitStarz har valt att följa det internationella spåret. Även som en svensk spelare kan du strunta i att spela i SEK för att istället satsa på Bitcoins, om du känner för det. Spelaren kan välja vilken valuta som passar bäst att spela med, men hen ska vara medveten om att spelutbudet vid bitcoin-betalning kan se annorlunda ut. Det går än så länge inte att konvertera bitcoin till svenska kronor och vice versa för att kunna spela på alla favoritspelen, men det kan ändras. 

 

 

Visa-kort för kryptovalutor

Ett stort steg har tagits för att införa betalning med kryptovalutor i butik. Visa och Coinbase, som är en kryptovalutabörs, ska lansera ett betalkort som ska fungera på alla kortmaskiner som accepterar Visa.Det ska påskynda konverteringen mellan en kryptovaluta och en så kallad fiat-valuta, vilket är den vanliga valutan (kronor, dollar osv). De som har kortet, och som har ett konto på Coinbase, kommer att kunna handla med vilken kryptovaluta de vill, vare sig det är bitcoin eller ripple, och butiken får betalt i fiatvalutan – om den inte accepterar krypto. Än så länge är det endast Visa som har ingått ett sådant här samarbete. 

 

 

Frankrike vill bli centrum

Trots att flera banker fortfarande är skeptiska till vad som kallas för framtidens valuta har Frankrike blivit det första större landet att införa ett regelverk för just kryptovalutor. I april röstade parlamentet igenom en lag som låter företag ansöka om särskilda certifikat som godkänner utgivningen av nya kryptovalutor eller investering i de som redan finns. Dessa företag kommer att behöva skatta på sina vinster och tanken är att marknaden ska vara transparant. Landet har nu bett EU om att följa samma modell och skapa ett europaomfattande regelverk.Ungefär vid samma tidpunkt hölls ett blockchain-event i Paris och staden vill bli centrum för investering, mining och utveckling av kryptovalutor. 

Så, kryptovalutorna verkar vara framtiden efter alla om och men. Det dröjer kanske fortfarande en tid innan du och jag börjar att betala med dem till vardags, men det verkar utan tvekan att vara på gång. 

 

 

 

krypto-L

 

Foto: Pexels

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL