zlatan-malmö-ff-LS
Zlatans självbiografiska bok blir till långfilm: “Jag kan bekräfta att vi håller på…”


 

 

Zlatan Ibrahimovic är sedan ett par veckor tillbaka med Manchester United på fotbollsplanen, efter sin allvarliga knäskäda som satte stopp för spel i över sex månader. Utanför planen har Zlatan flera affärsprojekt som drivs med engagemang och delaktighet, däribland A-Z Sportswear, ett parfymmärke och delägarskap i Vitamin Well.

 

 

Nu har Zlatan Ibrahimovic av allt att döma ett nytt projekt i kikaren, då han arbetar på att spela in en långfilm baserad på sin självbiografiska bok “Jag Är Zlatan från 2011, uppger Aftonbladet. Medförfattaren av boken, David Lagercrantz, arbetar just nu på manus till en långfilm som ska spelas in med produktionsbolaget B-Reel Films. Han säger:

 

“Jag kan bekräfta att vi håller på med ett manus och jag tror att det kan bli väldigt bra. Jag har träffat Zlatan och diskuterat projektet noga. Vi är båda väldigt pepp på det här. Men innan vi sätter igång med casting och allt måste vi vara överens om manuset, precis som vi var med boken.”

 

 

Enligt uppgifterna ska filmen gestalta Zlatan från nio års ålder fram till tiden i Juventus. Manus beräknas vara klart i mars 2018 och sedan börjar arbetet med att hitta skådespelare till rollgestalterna samt en regissör.  Zlatan uppges även gå in med egna pengar i produktionen av filmen. Lagercrantz säger vidare:

 

“Jag kan säga så mycket som att det är en skildring av tillblivelsen av Zlatan. Uppväxten är ju det som också är själva dramat i boken; den amerikanska drömmen på svenska för första gången.”

 

 

 

Boken “Jag Är Zlatan” har till dags dato sålt 800 000 exemplar bara i Sverige och finns utgiven i ett trettiotal länder.

 

 

I samband med att Malmö FF vann SM-guld nyligen, fanns Zlatan på plats för att dela ut Lennart Johansssons pokal till det svenska laget i hans hjärta. Han reflekterade även kring känslan att vara tillbaka i hemstaden där karriären tog sin början. Se klippet nedan!

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL