5ce71aed01aeb73c390c1be3
charlotte-kalla-LS
Bästa böckerna om sport just nu


 

 

Att böcker är det något av det bästa som finns är det nog många som är villiga att skriva under på. Men, det finns ju faktiskt även andra ting som är ganska njutbara, som till exempel sport. Just därför tänkte vi här och nu kika lite närmare på några av de bästa och mest aktuella sportrelaterade böckerna.

 

 
Allsvenskan enligt Lundh: Makten, pengarna och tystnaden i svensk klubbfotboll – Olof Lundh

Sveriges kanske mest profilerade fotbollsjournalist, Olof Lundh, fortsätter att granska förhållandena inom svensk fotboll. 2016 kom han ut med boken Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll och i sin senaste bok får vi bland annat veta vem det egentligen är som styr över Allsvenskan och klubbarna och framför allt var pengarna hamnar.

Boken innehåller även en rad uppseendeväckande avslöjanden, som till exempel att en av Sveriges största klubbar, Malmö FF, år 2004 betalade brasilianaren Afonso Alves med pengar som inte beskattades i Sverige.

Lite intressant är att just Malmö FF, till viss del tack vare just Afonso Alves, sedermera gick och vann SM-guld 2004, något man för övrigt är favoriter till att göra även den här säsongen, 14 år senare. I alla fall om man ska tro på betting tips och spelbolag som bet365, där Malmö FF har lägst odds bland alla lag, 2.50 gånger pengarna, när det kommer till vem som tar hem Allsvenskan år 2018.

Allsvenskan enligt Lundh är ett måste för alla som är intresserade inte bara av Allsvenskan utan även spelet bakom.

 

 

 

Löparens hjärta – Markus Torgeby

I Löparens hjärta berättar den före detta löpartalangen Markus Torgeby om när han 20 år gammal bestämde sig för att bosätta sig i en kåta i de jämtländska skogarna och under fyra år leva som eremit.

Vi får även följa berättelsen om en tuff uppväxt på Öckerö i Göteborgs skärgård samt hur han upptäcktes av en tränare med en vision hur Markus Torgeby skulle nå den absoluta toppen och hur drömmarna gick i kras på ett träningsläger. I boken får vi även en inblick i varför Markus Torgeby valde att flytta ut i skogen och lämna allt.

Löparens hjärta handlar helt enkelt om hur det är att gå sin egen väg och hur man kan finna kraft i naturen och ensamheten, långt bort från vardag och ekorrhjul.

 
Charlotte Kalla – styrka, teknik och pannben – Charlotte Kalla

Charlotte Kalla – styrka, teknik och pannben är den perfekta boken för dig som redan nu funderar på nästa års Vasalopp. I den här boken ger en av Sveriges främsta skidåkare ovärderliga tips som gör dig till en bättre skidåkare.

I boken finns en rad olika program både för spåret och vid sidan av spåret. Dessutom får du tips på hur man kan hålla motivationen uppe även när det inte känns så lockande att ge sig ut i spåret.

 

 

 

 Publicerat:
Redaktionen5ce2597101aeb74f372e7cc2
NULL