5c5400e3cd8dc20b6e1b4d12
r.-kelly-arrested-LS
R. Kelly riskerar långt fängelsestraff – har betalat borgen och är frigiven till rättegång


 

 

UPDATE:
På tisdagen blev dock sångaren släppt ur häkte efter att ha betalat borgen på 100.000 dollar. Utanför grindarna möttes han av advokat samt ett större sällskap vänner. Med ett medieuppbåd hack i häl valde Kelly att stanna till på McDonalds för att äta en hamburgare innan färden gick vidare till en så kallat “cigar house”. R. Kelly kommer ställas inför rätta den 8:e mars i Chicago.

 

 

23/2 – 2019

 

Efter den avslöjande dokumentären “Surviving R. Kelly” och de efterföljande reaktionerna, kommer det inte som en slump att åtal nu har väckts mot den kända sångaren. Efter dokumentären har fler kvinnor klivit fram och nya fall upptäckts, vilket nu har lett till att R. Kelly är misstänkt för tio åtalspunkter mot fyra olika kvinnor, varav åtminstone tre av dem misstänks ha varit minderåriga då övergreppen ägde rum.

 

Efter att hela tiden ha hävdat sig oskyldig lämnade R. Kelly i fredags in sig själv till polisen i Chicago och borgen sattes på 1 miljon dollar, något det spekuleras kring att han inte har råd att betala för att bli frisläppt i väntan på sin rättegång. Övergreppen rör sig om både oralt och vaginalt samlag med tjejer i åldrarna 13 till 17 år gamla och det finns bevis som stärker detta. R. Kellys DNA ska ha återfunnits på två av flickornas kläder och det lämnades också in en sexfilm till myndigheterna förra månaden av åklagaren Michael Avenatti.

 

Michael Avenatti har tidigare sagt att han kom över filmen efter att i en månad ha undersökt hans klienters påståenden om artisten. Filmen påstås visa när R. Kelly har sex med en 14-årig flicka. R. Kellys advokat, Steve Greenberg, hävdar att han är oskyldig och menar på att det hela rör sig om lögner.

 

“I think all the women are lying. Mr. Kelly is strong, he’s got a lot of support and he’s going to be vindicated on all these charges – one by one if it has to be.”

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL