5c5400e3cd8dc20b6e1b4d12
Sneakersnstuff-Reebok-ThePump-PosterUV
SnS x Reebok The Pump!


Sneakervärldens svenska storheter Sneakersnstuff designar jubileumsmodell av Reebok The Pump.

 

Till helgen lanserar Sneakersnstuff sin jubileumsmodell av 25 årsfirande Reebok The Pump. Basketskon med den karaktäristiska Pump-funktionen i plösen vann omedelbar berömmelse under 1990 talets första hälft, och blev snabbt lika populär både på och utanför basketplanen. När SNS nu får prestigeuppdraget att designa en jubileumsmodell av den legendariska streetwearikonen, tar de inspiration från en annan uttrycksfull tidsmarkör: den fluorescerande postern.

 

SNS sko är inspirerad av de fluorescerande sammetsplanscher som var populära under -70 och -80-talen. Den stämningsfulla coolness och trippighet som ofta kännetecknar dessa pojkrummens vildsinta planscher, har teamet på Sneakersnstuff applicerat på sin The Pump och resultatet är tänkt att vara en lika snygg som originaltypiskt respektlös sko.

 

För att ytterligare hålla ihop poster-temat har svenska illustratören Mander gjort 100 limiterade screentryckta fluorescerande posters, vilka delas ut till 100 första kunderna under releasen i butikerna i Stockholm och London. Trycket från postern hittar man också på skons innersula. Sin stökiga approach till trots så är Sneakersnstuff x Reebok The Pump en förhållandevis diskret sko dagtid. Ovansidan i svart mocka har bara en knappt synlig småkornig perforering vilken avslöjar ett mellanlager i neon.

 

Sneakersnstuff x Reebok The Pump finns till försäljning från den 15 november hos Sneakersnstuff Stockholm, Malmö och London samt i Reebok Cerified Network återförsäljare världen över.

 

Fotocredits: Sneakersnstuff

 

Sneakersnstuff-Reebok-ThePump-9
Sneakersnstuff-Reebok-ThePump-5
Sneakersnstuff-Reebok-ThePump-6
Sneakersnstuff-Reebok-ThePump-7
Sneakersnstuff-Reebok-ThePump-8
Sneakersnstuff-Reebok-ThePump-2
Sneakersnstuff-Reebok-ThePump-3
Sneakersnstuff-Reebok-ThePump-4
Sneakersnstuff-Reebok-ThePump-10
Sneakersnstuff-Reebok-ThePump-1


Publicerat:
RedaktionenNULL