5c5400e3cd8dc20b6e1b4d12
VIC-VEM-VEM-S
Skivrecension: Vic Vem “Vem?” (EP)


 

 

Med sitt första projekt sedan 2015 års ”Medicinen” var det på förhand oklart hur Vic Vems återkomst skulle låta. På ”Vem?” har han till stor del teamat upp med gamla vännen tillika nya superproducenten Simon Superti (Prodotto di Superti) och resultatet blir en imponerande balansgång mellan ett uppdaterat sound och ett bekant patos.

 

Det som gör Vic Vem till en intressant artist och person är att han är medveten om, och till viss del brottas med, vem han är. Här får vi fler fragment än tidigare, kanske främst på skivans starkaste spår ”Jag går”, samtidigt som han inleder med att kalla sig ”rapstar” och återförenas med Parham över ett discobeat på ”Imorn”. Vic har lärt sig omfamna både ljuset och mörkret och någonstans där får vi svaret på frågan som titeln anspelar på.

 

 

Bästa låt: ”För ett tag sen” är fortfarande en favorit men hjärtskärande ”Jag går” med Aleks måste nämnas.

 

Bästa produktion: ”Rapstar” (Prodotto di Superti).

 

Bästa gästinhopp: Chris K (”För ett tag sen”). Med sin första officiella rapvers lämnar Chris K blodad tand. Bokstavligen.

 

Bästa rader: ”Förändrade mycket när jag skulle få min dotter, hon dog i min famn fem minuter senare / men ändå har hon lärt mig om meningen med levande” (”Jag går”)

 

 

/ Malkolm Landréus

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL