5df24bf1aa4df00f45798272
Dani-Superti-Pusher-II-S
Skivrecension: Dani M & Prodotto di Superti “Pusher II” (Album)


 

 

När Dani M och Prodotto di Superti återigen teamar upp för en ny ”Pusher”-installation är det på liknande premisser som sist. Med skaparglädje och kemi som främsta drivmedel lyckas man skapa ett album med högre toppar och djupare dalar än sin föregångare.

 

Under tiden skivan har skapats har Superti bland annat vunnit Årets Producent på Grammis, vilket också (med all rätt) lyfts genom att sampla hans ikoniska tacktal på ”F.A.M.E (LeyLey)”. Dani M har även han varit i sin zon sedan urstarka ”Hela livet” och tillsammans kompletterar man varandra bra. Trots att tempot är högt är musiken inte alls plojig, utan här återfinns både starka ”Svarta änglar” och snyggt markerande ”Mina söner”, där Dani på ett lagom arrogant och respektfullt sätt sätter sina yngre kollegor på plats.

 

Allt på ”Pusher II” är inte av högsta klass, men det är inte heller rimligt att begära. Låt oss istället njuta av den värdefulla egenskapen att pusha – både vad gäller musik och i livet i stort.

 

 

Bästa låt: ”Svarta änglar”. En stark re-make av Kalle Baahs låt från 1985.
Bästa produktion: ”F.A.M.E (LeyLey)”. Stråkar och ”Gudfadern”-känsla, vad finns att inte gilla?
Bästa rader: ”Jag gick platina när ni andra gick i femman, jag släppte första kilot innan ni släppte första femman” (”Mina söner”)

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL