5a4e458a4d868917a38b4567Advertisement
5a6209e04d86894a898b4567
allyawan-dumma-ep-S
Skivrecension – Allyawan “Dümma Mig” (EP)


 

 

De personliga krigen såväl som de krig som pågår runtomkring tar ton på denna EP. Texterna är intima och reflektiva. Om fördomar och utdömanden, besvikelser, sanningar, hierarkiska ordningar och viljan att förändra och förena. Det är betydande, mycket ska bli sagt på sex spår och det är svårt, han behöver utrymme. Denna hunger vittnar dock om vad vi kan vänta oss av Allyawan och det är en tanke som kittlar mig. På ”Dümma mig” har hans erfarenhet tagit mark i trygghet och tryggheten i ett självförtroende på micken där hans raspiga ton och vibrato inte duckar utan tar sig från konsekvent rap till fina refränger. Och kostymen som klär ljudet sitter som en smäck. Masse Salazar arbetar med tung bas över marscherande och fingerknäppande beats, samplingar, melodramatiska pianon, Metallica-lika gitarrslingor och änglalika körer.

 

 

Bästa låt: “Gooloole (Kulor)”

Bästa produktion: “Gooloole (Kulor)”

Intressant text:

 

”… Och jag som blatte känner mig ibland undergiven, underläget gör att mitt inre hat blir överdrivet…” (“Samma som mig”)

 

”… Ge mig bara en chans att – att få min själ att vattna så jag kan blomma ut och lämna spår i sprucken asfalt … Finns inga dåliga frön, det är mera hur du sår det, så inga drömmar kan dö, sålänge du förstår det” – Alee (“Gooloole (Kulor)” )

 

 

betyg_4

 

 

// Mia Andersson

 

 

Skivbolag: Redline Recordings/Universal

Releasedatum:
 21/11-2014

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL