5d765bea01aeb723e36e72a2
5d7fe31301aeb7756d3954c2
roskilde-2015-timbuktu-S
Konsertrecensioner Roskilde Festival, onsdag (Timbuktu & Damn! + Pharrell Williams)


 

 

Följ @kingsizemag Instagram för bild- och videouppdateringar från Roskilde Festival 1/7-4/7, med skribent Mia Andersson på plats med fotograf Dennis Bärlund ( www.dennisbarlund.com / www.archivedstories.com )

 

 

 

 

Konsertrecensioner – Roskilde Festival, onsdag:

 

 

 

TIMBUKTU & DAMN! (Scen: Arena 1)

 

 

Roskilde Festivalen har precis öppnat och för många blir detta festivalens första spelning. Timbuktu hyllas och presenterats som den bästa svenska rapparen inför det fulla tältet. Snart inleds konserten med samba-osande toner som gungar in oss i rätt stämning och sedan drar en musikalisk upplevelse igång. De skjuter ut den ena unika versionen efter den andra där till exempel “Spring” blir dubstep, “Det luktar rök” blir salsa och “Resten av ditt liv” andas afrikanska rytmer. Timbuktus trogna vapendragare Chords gör honom sällskap och de bjuder också på nytt material från Helt Off i form av ”Borsta”. Körar gör Beldina och en annan gäst blir Supreme.

 

Tanken att det är ett sant privilegium att få se Timbuktu slår mig och likaså att få se denna kombination. För tillsammans är Timbuktu & Damn! så träffsäkra och trots att det blir något ivrigt emellanåt är samspelet en fröjd att få bevittna. Det påminner mig också om att Timbuktu är så mycket mer än vad jag ibland tycks komma ihåg. För detta är roligt, levande och väldigt överraskande.

 

betyg_4

 

// Mia Andersson

 

 

 

 

 

roskilde-2015-pharrell-S

 

 

PHARRELL WILLIAMS (Scen: Orange Stage)

 

 

Pharrell Williams är en man med integritet och det är med ett visst allvar han tar sig an scenen. Som alla stora, internationella artister är denna spelning också noga genomtänkt. Inövat, en detaljerad ljusshow och energiska dansare. Men hans forna N*E*R*D-jag sitter ändå i och jag älskar hans rockstar-fasoner när han ideligen uppmanar publiken till att hoppa och crowd-surfa. Låtvalen är tillfredsställande men lite väl smarta där han istället för att riva av material från sitt senaste album låter denna spelning bli som en hyllning till hans karriär. ”Lapdance”, ”Frontin”, ”Hollaback Girl”, ”Beautiful”, ”Pass the Courvoisier”, ”Drop It Like it’s Hot”. Ja, the list goes on and on och samtliga till publikens förtjusning. Vad som dock skaver lite är att han gång på gång ropar ”Copenhagen” – helt ovetandes om VAR han befinner sig. Minuspoängen ljuder ”buuu” men Williams vänder det när ”Get Lucky” och slutligen ”Happy” spelas och den där förlösningen man väntat på äntligen kommer. Kanske lite sent men den kom faktiskt.

 

 

betyg 3,5

 

 

// Mia Andersson

 

 

 

Foto: Dennis Bärlund www.dennisbarlund.com / www.archivedstories.com

 

 

 

 

@jasontmbk är en av de första akterna på årets Roskilde festival! #rf15

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

 

@sprinklechords gästar @jasontmbk. #rf15

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)Publicerat:
RedaktionenNULL