chris-brown-stockholm-S
Konsertrecension – Chris Brown live på Globen i Stockholm


 

 

Som 16-åring slog han igenom med superhitten ”Run It” och har sedan dess levt och andats i rampljuset. Chris Brown; killen med den välsignade rösten som lyckas skapa hit efter hit. Rösten är mer än bara ett verktyg, den har fångat upp människor världen över och gjort honom till en av vår tids största artister.

 

 

När Chris Brown besökte Stockholm och Globen för tre år sedan bjöd han på en 40 minuters lång ren besvikelse (benämnd konsert). Den var opersonlig, framtvingad och rent ut sagt kass. Många fans var missnöjda. Men hur vinner man tillbaka en publik som en gång blivit lämnade, besvikna och tomhänta?  När Breezy åter intar samma scen har han bland andra en av målgruppens hetaste dragplåster till sin hjälp, nämligen August Alsina. Alsina är Chris Browns säkra kort, publikens lockbete. När publiken väl är på plats finns ingen tveka om saken: Chris Brown är här för att ge alla ”One Hell Of A Night”. Mottot blir handling och varendaste människa som befinner sig i Globen får en minnesvärd kväll. Chris Brown är närvarande och dansar som en gud oavbrutet genom hela kvällen. Han sjunger, beatboxar, tar över skivspelaren och dansar ännu mer.

 

 

I nästan två timmar får publiken festa tillsammans med en av världens hetaste stjärnor. Festen som pågår inkluderar hiphop (“Look at me now”), R&b (“Don’t Think They Know” ft Aaliyah),  pop (“She ain’t you”) och house (“Five more hours”). Nästa gång han besöker Sverige behövs inga lockbeten. Chris Brown har tagit tillbaka sin tron och fansens förtroende. Och ja, det var one hell of a night.

 

 

Bästa låt: “Loyal”; den perfekta slutklämmen och publiken tömdes på den sista droppen energi.

 

Detta minns vi: Publiken älskade August Alsina som nästan blev ned dragen i publikhavet av några fans som lyckats ta tag i hans arm.  Alsina skulle kunna återvända till Sverige för en egen konsert snart igen. Sen så klart att Chris Brown lyckades vinna tillbaka fansens förtroende och göra en grym konsert.

 

Publiken: För många tomma sittplatser i Globen denna kväll. Kombinationen av August Alsina och Chris Brown fyllde alltså inte hela Globen. Men det märktes inte av på ljudnivån, speciellt inte när Chris tog av sin tröja.

 

 

 

// Mariana Benyamin Sir

 

Foto: Melika Zakariae

 

 

 

 

 

 

Se samtliga videoklipp från spelningen på @kingsizemag på Instagram och/eller Snapchat

 

August Alsina intog precis scenen! #onehellofanitetour #augustalsina

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

 

@chrisbrownofficial utan tröja är hyfsat poppis här! Grymt tryck! #onehellofanighttour @livenationswe

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)Publicerat:
RedaktionenNULL