5c9215a7cd8dc20b4b6afc52
kristin-amparo-xfactortv4-SL
Premiär ikväll för X Factor i TV4 – se ny förhandstitt med Kristin Amparo


Tar svensk hiphop & soul/r&b plats i TV-rutan på allvar!!

 

 

Ikväll har TV4:s nya storsatsning premiär, en talangjakt där även rap får utrymme i TV-rutan. Rapparen Ison Glasgow (från gruppen Ison & Fille)sitter i juryn i svenska upplagan på det internationella succé-programmet och till skillnad från tidigare program av detta format så finns här även tävlande inom hiphop och R&B också. Starten av den nya serien markerar ett trendbrott i svensk TV, då Idol under sina åtta säsonger sällan eller aldrig lät hiphop synas i seriens slutskede. I samband med programstarten skrev journalisten Niklas Strömberg en kolumn i fredagens Aftonbladet Kultur där han menar att svensk hiphop nu tar sin rättmätiga plats i TV på bästa sändningstid:

 

 

“Att en rappare av Ison Glasgows rang nu tar plats i TV4:s största produktion hittills visar onekligen på en vändning. Och att Malcolm Brandin, som redan innan X Factor blivit känd som en av den svenska hiphopens nya lovande talanger, väljer att ställa upp, borgar också för att kanalen lyckats hitta värdiga deltagare.”

 

 

Ikväll den 9:e september startar programmet – se juryn i morgonens TV4 Nyhetsmorgon samt den senaste i raden av förhandstittar från TV4 är med sångerskan Kristin Amparo:

 

 

Premi%C3%A4r%20f%C3%B6r%20storsatsningen%20X-Factor%20ikv%C3%A4ll

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL