Följ med under en dag då Söderorts finest – rapparna Näääk & Nimo - förbereder sig inför en spelning.

Nästan tre år efter debuten ”Näääk Vem?” är den karismatiske MCn med Sveriges lenaste rap-röst och mest tillbakalutade flow tillbaka med en ny skiva. Även om det gått lång tid sen förra skivan har Näääk hållit sig aktuell och stegvis byggt upp sitt namn och sin fanbase – som gäst på brorsan Nimos låtar, med crewet Safe House Staff, som återkommande karaktär i SVT-serien ”Danne & Bleckan” , i Thomas Rusiak-proddade kvartetten Hur Högt och en massa andra sammanhang.

Under sommaren har nya singeln ”Jetlag” snurrat på hög rotation på P3, Din gata och Metropol och Näääk har nyligen uppträtt på både Hultsfred och Peace & Love (på den senare festivalen på största scenen tillsammans med Hoffmaestro). Framförallt har Näääk spenderat sommaren i studion för att färdigställa albumet, som sägs bli både kaxigare och allvarligare än debuten. För produktionerna står bl.a Mattias Caliste, Thomas Rusiak och Collén och bland gästerna hittar vi förutom givetvis Nimo även Abidaz, Melo, Adiam Dymott m.fl.

Kingsize fick för ett par veckor sedan chansen att hänga med Näääk och Nimo under en lördag då duon skulle spela på Fryshuset i Stockholm. Följ med på en resa i deras förberedelser inför en stundande hektisk höst!

Filmat av: Thomas Karl Johan Gunnarsson