sebastian-stakset-bara-ljuset-S
Sebastian Stakset aktuell med självbiografin “Bara ljuset kan besegra mörkret”


 

 

Sebastian Stakset har under tio års tid gjort en resa både i musikkarriären och personligt sedan genombrottet med Kartellen. För några års sedan bröt han upp med gruppen och kollektivet för att göra en solokarriär med kristna värderingar som ledstjärna.

 

 

Nu kommer den självbiografiska boken om hans upplevelser när kriminalitet och kaos präglade hans liv.

 


“Mörkret hade makten. Hat, självförakt, tomma vodkaflaskor, vapen, fängelse­straff, självmordsförsök, kokainpåsar och ett inre fyllt av ångest utgjorde några av bevisen.”

 

 

Boken “Bara ljuset kan besegra mörkret” finns ute i bokhandeln den 18:e maj.

 

 

Läs utdrag ur boken:

 

“Jag stirrade ut mot fönstret. Upp mot den svarta himlen och dess lysande stjärnor. Mörka molnkonturer rörde sig horisontellt över himlavalvet och täckte tillfälligt den stjärna som lyste allra starkast. ”Ni ska lysa som stjärnor i mörkret” citerade jag bittert. ”Denna stjärna är släckt för alltid”, tänkte jag sedan. Bredvid min fot stod en flaska vodka. Jag skruvade av korken och tog ett par stora klunkar. Ångesten kom så starkt. Jag hörde min frus sorgsna andetag från sovrummet. Klockan var 02:00 och hon var fortfarande vaken. Själv hade jag varit vaken i snart tre dygn. Jag tog några klunkar till och gick in på toaletten och drog en lina kokain. Usch, det kändes så äckligt. Fruktansvärt, ändå var det så rutinmässigt. Ner på knä framför toalettlocket. Förnedrande. ”Allt detta ska jag ge dig om du faller ner och tillber mig” Jag borde sagt som Jesus, ”Gå bort från mig Satan”, men jag hade varken styrkan, tron eller kraften. Jag var fastkedjad och kände mig förlorad för alltid.”

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL