5ddd479890586538a7456db3
50CentTobbeMattias-S
Nöjesguiden tar över Kingsize Magazine


 

 

Från och med den 1:a januari 2018 går Nöjesguiden Media AB in som huvudägare för Kingsize Magazine. I samband med detta relanseras också den tryckta utgåvan av
tidningen. Nöjesguiden fick nya huvudägare i maj 2016. Sedan dess har det tryckta magasinet fått såväl ytterligare en edition som ett antal särtryck. I Nöjesguiden Media AB ingår idag utöver Nöjesguiden bland annat också titlarna Bästa Drycker, Totally Stockholm, Totally Gothenburg samt sedan augusti 2017 även Djungeltrumman. Nu läggs alltså Skandinaviens främsta hiphopmagasin Kingsize till.

 

– Det känns som att vi hittar bra synergier med vår produktflora, säger Stefan Hallenius som är vd för HKM och huvudägare av Nöjesguiden Media.

 

 

Såväl chefredaktör Tobias Carlsson som Matthias Sjödin som är marknadsansvarig följer med till den nya organisationen (på bilden ovan med 50 Cent). Även skribenter och musikredaktör Malkolm Landréus är på tåget inför ett hektiskt 2018.

 

– Cirkeln är sluten, jag började min karriär på Nöjesguiden för snart 18 år och startade sedan Kingsize. Att nu komma tillbaka med Kingsize till Nöjesguiden Media 14 år senare kommer bli riktgt kul, säger Matthias Sjödin.

 

– Det är både en nytändning och utmaning att göra sällskap med Nöjesguidens kunniga och drivna team, där vi säkerligen kommer få goda synergieffekter på kort och lång sikt, säger Tobias Carlsson.

 

 

I samband med övertagandet relanseras också den tryckta utgåvan av Kingsize. Magasinet kommer att komma ut fyra gånger per år med start under första halvan av 2018. Kingsize grundades 2004 och har förutom magasinet även ordnat en årlig musikgala, Kingsizegalan.

 

Nöjesguiden Media AB ägs idag till största delen av HKM Media Group som även driver tidningar såsom Utmärkt, Handelsstaden och Nollnitton.

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL