Hiphopparen och amatörkocken Mange Schmidt lagar street food från grunden med kärleksfullt handlag och schysta råvaror. Nu tar han svenska klassiker som strömmingsmacka och tunnbrödsrulle och älskade immigranter som falafel och dumplings till nya uppdaterade höjder.

I boken finns cirka 60 recept fördelade på 15 klassiska rätter från hela världen. Mange Schmidt guidar dig genom hela tillagningsprocessen, går lugnt och metodiskt igenom varje moment och lär dig baka perfekta hamburgerbröd, göra egen ketchup, rulla falafelbollar, grädda tacoskal, mala egen köttfärs, fritera pommes frites, rosta lök, slå en majonnäs och mycket mer.

 
Matskribenten, kokboksförfattaren och krogrecensenten Jonas Cramby kompletterar med anekdoter och kuriosa från gatuköksmatens underbara värld.

Rätterna:
Gourmetrulle
Dumplings
Fish & chips
Pizza
Kebab
Cheeseburgare
Karibisk kyckling roti
Báhn mì
Strömmingsmacka
Adanatallrik
Tacos
Falafel
Southern fried chicken
Seekh kebab roll
Korv i baguette

Boken finns att köpa HÄR!

65ba07add7a32f7b0a037f23