5c5400e3cd8dc20b6e1b4d12
Labyrint-2019-S
Labyrint splittras: “Tack för alla år vi har fått göra det här”


Gör sina sista spelningar nästa månad.

 

 

Labyrint har under det senaste decenniet varit en av hiphop-Sveriges mest omtyckta och populära grupper. Men nu bekräftar man själva att gruppen splittras. Till Uppsalatidningen säger Aki:

 

“I stället för att det här ska vara som ett jobb där vi till slut hatar varandra så är det bättre med en paus. Då kanske vi kan lära oss att uppskatta musiken och varandra mer.”

 

Anledningen ska framförallt vara att medlemmarna vill satsa på soloprojekt.

 

“Det kan vara helt slut. Så kan det faktiskt mycket väl vara. Vi slutar inte med musik, men vi kanske slutar göra musik som Labyrint”, säger Aki, som nyligen släppte sitt första soloalbum “Skokartongen”, till tidningen.

 

Labyrint består utöver Aki också utav Dajanko, Jacco och Sai och man är just nu ute på 10-årsjubileumsturné. I samband med pausen på obestämd tid gör man sin sista spelning på hemmaplan den 16:e augusti och den 4:e augusti uppträder man i Stockholm. På sociala medier skriver Aki:

 

“TACK FÖR ALLA ÅR VI HAR FÅTT GÖRA DET HÄR❤️ Vi ska avsluta den här #labyrint resan nu när vi tar en paus på obestämd tid. Vi turnerar fram till 16nde augusti då vi gör den sista showen i samma stad allt startade! Uppsala! På flustret. Se till att komma ut en sista gång när vi är i din stad och fira alla år vi har gjort det här tillsammans med er!!! Släpper massa datum snart❤️ bla STOCKHOLM 4e augusti. Sunday dreams kvarteret.”

 

Labyrint släppte för tio år sedan sitt första projekt “2009 Mixtapes” och 2011 kom “Lababa” med låtarna “Välkommen hem” och “Ortens favoriter”. Gruppens senaste singel “Ghettoliv” kom så sent som i juni.

 

 

 

 

Foto: ArtbyEsse

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL