Kanye West kan inte dra sig tillbaka från musiken – är i tvist med skivbolag


 

 

Detaljer om Kanye Wests kontraktet med skivbolaget EMI har publicerats och det verkar som att stjärnan inte får gå i pension. I kontraktet från 2003 står det att Kanye West ska “remain actively involved in writing, recording and producing Compositions and Major Label Albums, as [West’s] principle occupation,” och att han är förbjuden att ta några längre avbrott från musiken.

 

Detta kontrakt är anledningen till att Wests pågående rättegång då stjärnan stämt skivbolaget. Målet är att skära alla band med EMI och hans tidigare skivbolag Roc-A-Fella Records. Dessutom vill West återuppta rättigheterna över alla hans låtar som släppts efter den 1:e oktober 2010, med hänvisning till den sjuåriga gränsen för personliga kontrakt som finns i Kalifornien.

 

EMI har i sin tur lämnat in en begäran om att avlägsnande flytta målet från California State Court upp till federal nivå. Om detta skulle beviljas innebär det att ärendet placeras under upphovsrättslagen och att West kommer bli inblandad i ett klart stort större rättsfall.

 

 

 

Kanye West tycks dock vara långt ifrån att gå i pension då lyssnare och fans tålmodigt väntar på nya albumet “Yhandi”. Tills dess får vi hålla till godo med de veckovis återkommande “Sunday Service”-klippen där Kanye samlar musikvänner för sessioner av olika slag.

 Publicerat:
RedaktionenNULL